Atostogos Juodkrantėje emigrantui baigėsi tragiškai

Baltijos jūra pareikalavo aukos – Juodkrantėje pirmadienį nuskendo jaunas vyras. Jis nuėjo maudytis, nors virš gelbėtojų stoties plaikstėsi maudynes draudžianti raudona vėliava.

Juodkrantėje septynerius metus pavyko išvengti tragedijų jūroje.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Juodkrantėje septynerius metus pavyko išvengti tragedijų jūroje.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė

Jul 28, 2015, 12:24 PM, atnaujinta Oct 23, 2017, 1:23 PM

„Su draugu nuėjome maudytis. Nusisukau akimirkai į kitą pusę, o kai atsisukau, mano draugo nebebuvo“, – pasakojo bičiulis.

Jis ėmė šaukti, šalia buvę poilsiautojai iškart iškvietė gelbėtojus.

„Toje vietoje, maždaug trisdešimt metrų nuo kranto, nebuvo gilu, bet pasitaikė duobė. Gelbėtojai pastebėjo bangų ir srovių blaškomą kūną, tačiau jis netrukus buvo nuplukdytas. Kai pavyko vyrą sučiupti, jau buvo per vėlu“, – sakė Juodkrantės gelbėtojų pamainos viršininkas Vaidas Vingrys.

Nuskendęs 28 metų trakiškis – emigrantas, grįžęs atostogų į Lietuvą. Jo draugas neneigė, kad pajūryje buvo išgėrę alkoholio.

Pasak V.Vingrio, ir daugiau poilsiautojų pastarosiomis dienomis nekreipia dėmesio, kad maudytis draudžiama. Jūros vanduo sušilo iki 18 laipsnių, o trijų balų bangavimas traukia visus tarsi magnetas.

„Jūra labai apgaulinga, o rimstant audrai maudytis itin pavojinga – tuo metu kaip tik sustiprėja povandeninės srovės. Raudona vėliava kabo beveik visą liepą, bet žmonės vis dar neįpranta prie naujų spalvų: jiems atrodo, kad maudytis negalima tik tuomet, kai iškelta juoda vėliava. O mūsų aiškinimų ir perspėjimų pajūryje nesiklauso“, – sako V.Vingrys.

Neringos pajūryje jau daug metų nebuvo tokių tragiškų įvykių. Juodkrantėje žmogus nuskendo prieš septynerius metus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.