Baltijos jūroje kariai gelbėjo nelaimės ištiktus narus

Ketvirtadienį karinių jūrų pajėgų padaliniai suteikė pagalbą Baltijos jūroje ties Šventąja traumas patyrusiems nardymo centro narams. Dekompresiją patyrę narai buvo skubiai transportuoti ir patalpinti gydymui į Karinių jūrų pajėgų Povandeninių veiksmų komandos ir Klaipėdos jūrininkų ligoninės turimas barokameras.

KJP Povandeninių veiksmų komandos barokamera.<br>KAM nuotr.
KJP Povandeninių veiksmų komandos barokamera.<br>KAM nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 6, 2015, 5:25 PM, atnaujinta Oct 21, 2017, 6:29 PM

Du nardymo centro „Oktopusas“ narai su povandeniniam nardymui skirta įranga nardė Baltijos jūroje netoli Šventosios 30 m gylyje. Po 25 min. trukusio povandeninio nardymo dėl staigaus ir pernelyg greito narų iškilimo į vandens paviršių abiems narams atsirado dekompresinės ligos požymių.

Dekompresijos atveju nukentėjusiuosius būtina skubiai transportuoti ir patalpinti į gydymui skirtas barokameras.

Nelaimę patyrusių narų kolegos apie įvykį informavo Karinių jūrų pajėgų operatyvinius budėtojus ir į Šventosios uostą iškvietė greitąją medicinos pagalbą. Vienas nukentėjusysis gydomas Klaipėdos jūrininkų ligoninės turimoje barokameroje.

Kitas naras, koordinuojant Karinių jūrų pajėgų medicinos tarnybai, gydymui patalpintas į Povandeninių veiksmų komandos Melnragėje turimą barokamerą. Paskutiniais duomenimis, šio nukentėjusio naro būklė stabilizavosi ir jį tolimesnei priežiūrai planuojama perkelti į Klaipėdos jūrininkų ligoninę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.