Naro širdis sustojo vandenyje

Iš profesionalaus krepšinio pasitraukęs Gytis Andrijauskas negalėjo gyventi be varžybų. Savaitgalį jis siekė iškovoti povandeninės žūklės taurę, tačiau ežero krantą pasiekė negyvas.

Sugauto laimikio nuotraukomis G.Andrijauskas dalindavosi su savo draugais.
Sugauto laimikio nuotraukomis G.Andrijauskas dalindavosi su savo draugais.
Daugiau nuotraukų (1)

Milda Kuizinaitė

Aug 11, 2015, 5:00 AM, atnaujinta Oct 21, 2017, 3:17 AM

Povandeninės žūklės varžybas Alytaus rajone sekmadienį nutraukė nelaimė. Iš ežero gelmių neiškilo vienas jų dalyvių – buvęs krepšininkas 28 metų G.Andrijauskas.

Dar prieš kelias dienas socialiniame tinkle jis kvietė savo draugus atvykti į Dzūkiją ir palaikyti jį povandeninės žūklės varžybose „Neriam“ taurė 2015“.

Jos Dauguose esančiame Didžiulio ežere prasidėjo šeštadienį. Visi varžybų dalyviai privalėjo turėti specialią įrangą ir ryškų plūdurą, kuris padeda stebėti po vandeniu panirusį žmogų.

Sekmadienį vidurdienį prie ežero buvę poilsiautojai pastebėjo, kad vienas plūduras nebejuda, ir apie tai pranešė teisėjams. Ežere nardančius varžybų dalyvius stebėjo trimis valtimis plaukiojantys teisėjai. Jie priplaukė ir narą iškėlė į viršų. Vyras nerodė gyvybės ženklų.

Varžybas organizavusio klubo „Neriam“ prezidentas Dainius Kublickas teigė, kad greitosios pagalbos medikai atvyko po poros minučių, bet jiems liko tik konstatuoti naro mirtį.

Dėl kokių priežasčių po vandeniu mirė jaunas, sportiškas vyras, kol kas neaišku. „Versijos yra tik dvi: sveikatos sutrikimas arba azartas“, – praėjus dienai po varžybų svarstė D.Kublickas.

Medikai savo išvadų kol kas nepateikė, bet D.Kublickas svarstė, kad varžybų dalyvis galėjo mirti dėl plaučių traumos ar kitokio sveikatos sutrikimo. Jį gaivinant iš nosies ir burnos bėgo kraujas – to nebūna žmogui nuskendus.

D.Kublickas neatmetė, kad ne pirmą kartą povandeninėje žūklėje dalyvavęs G.Andrijauskas galėjo neįvertinti savo galimybių ir per ilgai išbūti po vandeniu: „Šiuo sportu užsiima tik adrenaliną mėgstantys žmonės, todėl savisaugos instinktas kartais pasimiršta.“

Žinia apie G.Andrijausko žūtį sukrėtė ir krepšinio trenerį Virginijų Šeškų: „Kai išgirdau, net kvėpuoti sunku pasidarė. Tokius gerus žmones ir pasiima pirmiausia.“

G.Andrijauskas V.Šeškaus vadovaujamoje Prienų „Rūdupio“ komandoje buvo tuomet, kai ekipa pradėjo žaisti Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL). Jam žaidžiant Prienų komanda įžengė ir į Lietuvos krepšinio lygą (LKL).

„Jis buvo ir geras žaidėjas, ir draugas. Tikrai nuoširdus vyrukas“, – kalbėjo treneris.

Kol jaunas krepšininkas žaidė Prienuose, jis jokių sveikatos problemų neturėjo.

Profesionalaus krepšininko karjerą prieš porą metų baigęs G.Andrijauskas pastaruoju metu dirbo nekilnojamojo turto agentūroje „Capital Real Estate“.

Alytiškis G.Andrijauskas profesionalaus krepšininko karjerą pradėjo savo gimtajame mieste. 2004–2005 m. jis rungtyniavo Alytaus komandoje „Alita“, tuomet žaidusioje LKL. 2006–2007 metų sezoną jis perėjo į Alytaus „Alytų“.

Nuo 2008 iki 2011 metų G.Andrijauskas buvo Prienų „Rūdupio“ žaidėjas, 2011 metų lapkritį perėjo į Pasvalio „Pieno žvaigždes“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.