Jaunas vyras Šventosios centre buvo paliktas mirti

Trūkusi kaukolė ir į smegenis išsiliejęs kraujas – taip baigėsi pasilinksminimas Šventojoje jaunam panevėžiečiui. 27 metų jauno vyro artimieji niekaip negali suvokti, kodėl kažkas jį, ištiktą komos, laikė uždarytą patalpoje, o paskui apie aštuntą valandą ryto tiesiog paliko gatvėje prie naktinio klubo.

Jauno vyro artimieji tikisi liudytojų pagalbos.<br>R.Jurgaičio nuotr.
Jauno vyro artimieji tikisi liudytojų pagalbos.<br>R.Jurgaičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Indrė Vainalavičiūtė

Aug 12, 2015, 3:30 PM, atnaujinta Oct 20, 2017, 8:59 PM

Apie tai, kad vyro kūnas buvo velkamas, liudija ir mėlynės pažastyse, ant kūno galimai yra smaugimo žymių. Tokią artimųjų versiją patvirtina ir medikai.

„Negaliu atsigauti po šoko. Mano sūnus dirba tolimųjų reisų vairuotoju ir su šeima išvyko į Šventąją. Jis turi šešerių ir vienų metų dukreles. Šventojoje su šeima leido laiką, prie jų prisijungė pusbrolis su pussesere“, – pasakojo Gitana Šveckienė, sužaloto vyro mama.

Pašnekovė sakė, kad jos sūnus mėgo lankytis Šventosios bare „Titanikas“. Ten užsuko ir lemtingąjį rugpjūčio 6-osios vakarą. „Žmona su mergaitėmis po kurio laiko išėjo namo, o jis su pusbroliu liko. Žaidė biliardą, išgėrė alaus, bet nė vienas iš jų nebuvo girtas. Apie trečią valandą ryto pusbrolis suprato, kad mano sūnaus nėra. Puolė ieškoti, bet niekur mano sūnaus nerado. Jo paieškos užsitęsė iki septynių ryto, o apie aštuntą valandą  buvo gautas pranešimas apie komos ištiktą vyrą gatvėje. Kur jis praleido tas penkias valandas?“ – pasakojo moteris.

Ji nuogąstavo, kad veikiausiai sūnaus skriaudikai pagalvojo, jog šis miręs, ir kurį laiką kur nors slėpė jo kūną, o vėliau paliko tiesiog gatvėje.

„Mano sūnui suskaldyta kaukolė. Medikai patikino, kad jei dar pusvalandį jis būtų nesulaukęs pagalbos, būtų miręs. Abiejose pažastyse yra didelės mėlynės, tad medikai spėja, kad jos atsirado velkant kūną. Policijos versija, kad krito pats, sunkiai tikėtina. Kur jis buvo, kai jo ieškojo? Juk švinta anksti, žmonės būtų tikrai pamatę“, – kalbėjo G.Šveckienė.

Šeima piktinasi, kad policija kol kas  net neapklausė iš komos nubudusio vyro ir jokios informacijos šeimai apie įvykį neteikia.

Žmones, galinčius suteikti bet kokios informacijos apie įvykį, artimieji prašo su jais susisiekti tel.  8 677 51 994 arba 8 600 56 210.

Baro „Titanikas“ vadovas Algis Rušinskas teigė, kad jaunas vyras buvo rastas ne „Titaniko“ teritorijoje, o prie šalia esančios parduotuvės: „Išėjo mūsų barmenas į lauką, jis matė gulintį vyrą, bet daugiau apie įvykį nieko negalime pasakyti. Teritorija vaizdo kameromis nestebima.“

Paklaustas,a r tą vakarą būta kokių nors incidentų, pašnekovas sakė: „Iš kur man žinoti, kas po darbo laiko vyksta Šventojoje? Pas mus incidentų nebuvo. Pas mus griežta apsauga ir taisyklės, turime savo saugos darbuotojų, bet prie šalia esančių kebabinių incidentų laikas nuo laiko pasitaiko. Nepageidaujami pas mus agresyvūs ar kitokie įtarimą keliantys asmenys.“

Naujienų portalas lrytas.lt gavo informacijos, kad Palangos miesto policijos komisariate pagal šį faktą pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl sunkaus kūno sužalojimo. Atliekama medicinos ekspertizė, kuri atsakys į klausimą, ar žmogus nugriuvo pats, ar buvo sužalotas. Įtariamųjų nustatyta nėra.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.