Šventojoje komos ištikto vyro motiną nuvylė pareigūnai

Komos ištikto vyro, kuris buvo rastas Šventosios centre, istorija sukrėtė ne tik jo artimuosius. Nelaimei neabejingi buvo ir portalo lrytas.lt skaitytojai.

Sužalotas vyras tebegydomas Klaipėdos ligoninėje.<br>G.Šiupario nuotr.
Sužalotas vyras tebegydomas Klaipėdos ligoninėje.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Indrė Vainalavičiūtė

Aug 13, 2015, 1:31 PM, atnaujinta Oct 20, 2017, 6:29 PM

Trūkusi kaukolė ir į smegenis išsiliejęs kraujas – taip baigėsi linksmybės Šventojoje jaunam panevėžiečiui. 27 metų vyro artimieji niekaip negali suvokti, kodėl kažkas jį, ištiktą komos, laikė uždarytą patalpoje, o paskui apie aštuntą valandą ryto tiesiog paliko gatvėje prie naktinio klubo.

Medikus teko įkalbinėti vykti

Kai istoriją ir artimųjų kontaktinius duomenis paviešino naujienų portalas lrytas.lt, vyro artimieji sulaukė kelių skambučių ir gavo naudingos informacijos.

„Esu labai dėkinga moteriai, kuri paskambino šį rytą. Ji ir buvo tas žmogus, kuris iškvietė greitąją. Ji pasakojo, kad pro gatvėje gulintį mano sūnų žmonės paprasčiausiai ėjo ir praėjo manydami, kad guli valkatėlė. Moteris pasakojo, kad jai teko įkalbinėti pagalbos centro operatorę, kad būtų siunčiamas ekipažas, mat pagalbos reikia tvarkingam į bėdą patekusiam žmogui“, – pasakojo sužaloto vyro motina Gitana Šveckienė.

Pašnekovė taip pat pasakojo sulaukusi vyriškio skambučio – jis suteikė daug informacijos apie būtinus teisinius veiksmus: „Jis pasakojo, kad pats turi panašios patirties, yra nusivylęs policijos veiksmais, ir patarė, kur galime kreiptis ir ką padaryti. Esu jam labai dėkinga už teisinę pagalbą. Iki šiol pareigūnai į mus nesikreipė.“

Stebisi pareigūnų veiksmais

G.Šveckienė pasakojo, kad, nors sūnus jau porą dienų atsibudęs iš komos, policijos pareigūnai iki šiol nėra jo apklausę ir jokia ekspertizė nevyksta.

„Į mus niekas nesikreipė. Sūnaus žmona vienintelį kartą bendravo su pareigūnais, kai vyko atpažinti komos ištikto vyro. Jo ligoninėje jokie ekspertai nelankė, jokių veiksmų iki dabar nesiimta. Jei viskas nutiko rugpjūčio 7-ąją, o atvejis pradėtas tirti tik 11-ąją, tai normalu?“ – klausė žiauriai sumušto vyro motina ir pridūrė, kad tikisi, jog sūnus netrukus prisimins, kas iš tiesų nutiko.

„Yra gerų žmonių, kurie siūlo pagalbą, bet nusivyliau pareigūnais. Juk jie per savaitę net neužsuko. Jie pirmadienį tik paskambino paklausti, ar mano sūnus atsigavo. Tik kai pradėjau šią situaciją viešinti, buvo pradėtas tyrimas“, – piktinosi moteris.

G.Šveckienė tikino rankų taip lengvai nenuleisianti ir, jei reikės, kreipsis į Vidaus reikalų ministeriją, kad būtų išsiaiškinta, kas iš teisų atsakingas, kad tyrimas vyktų taip, kaip turėtų.

Naujienų portalas lrytas.lt gavo informacijos, kad Palangos miesto policijos komisariate remiantis šiuo faktu pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl sunkaus kūno sužalojimo. Atliekama medicinos ekspertizė, kuri atsakys į klausimą, ar žmogus nugriuvo, ar buvo sužalotas. Įtariamųjų nėra.

Palangos policijos komisariato viršininkas Alvydas Katkauskas ketvirtadienį patikslino, kad pareigūnai įvykio aplinkybes aiškinasi, o pati byla perduota Klaipėdos AVPK sunkių ir labai sunkių nusikaltimų tyrimo valdybai.

„Į įvykio vietą buvo nuvykęs kriminalistas, šiuo metu įvykio aplinkybės tiriamos, apklausiami liudininkai. Tyrėjai kalbėjosi ir kartu su sužalotuoju tą vakarą buvusiu giminaičiu. Tiesa, kai kurie parodymai dėl asmenų blaivumo kelia abejonių“, – sakė A.Katkauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.