Dėl Baltijos jūroje nuskendusios 16-metės verda aistros

Baltijos jūroje, Antrojoje Melnragėje, nuskendo šešiolikametė. Gelbėtojai tikino į pagalbą puolę iškart ir padarę viską, kas nuo jų priklauso. Tačiau tragedijos liudytojai mano kitaip.

Paaugliai maudėsi netoli tos vietos, kur stovi įspėjamasis ženklas „Duobė“.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Paaugliai maudėsi netoli tos vietos, kur stovi įspėjamasis ženklas „Duobė“.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė („Lietuvos rytas“)

Aug 16, 2015, 3:35 PM, atnaujinta Oct 20, 2017, 9:13 AM

Tragedija nutiko trečiadienio vakarą.

Klaipėdos gelbėtojų vadovas Aleksandras Siakki teigė, kad Melnragėje budintys gelbėtojai pastebėjo, kad skęsta mergina.

Jie iš karto puolė į pagalbą – ir patys plaukdami, ir valtimi bei vandens motociklu.

Kai gelbėtojai pasiekė nelaimės vietą, pavojingoje situacijoje buvo atsidūrę penki nepilnamečiai. Jie buvo sukelti į valtį ir pargabenti į krantą. Trys jų išvežti į ligoninę. Vakar iš reanimacijos skyriaus paaugliai buvo perkelti į neurologijos skyrių.

Išgelbėti paaugliai krante pasigedo dar vienos savo draugės. Vieniems atrodė, kad ji kažkur nuėjo krantu, kiti tvirtino matę ją šokinėjančią per bangas.

Gelbėtojai puolė ieškoti paauglės krante ir jūroje. Netrukus netoliese buvo rastas plūduriuojantis 16-metės kūnas. Atvykę medikai niekuo nebegalėjo padėti.

A.Siakki teigė, kad kompanija maudėsi netoli tos vietos, kur buvo perspėjamasis ženklas „Duobė“. Iš pradžių paaugliai šokinėjo vandenyje saugioje zonoje, tačiau juos duobės link nunešė pasikeitusios srovės. Bangavimas tesiekė pusę balo.

Tragedijos liudininku tapusiam Klaipėdos tarybos nariui Arūnui Barbšiui atrodo, jog gelbėtojai padarė ne viską, kad nelaimės būtų išvengta: „Jie nestebėjo besimaudančių, tad ir pražiopsojo nelaimę. Turėjo dar iki tragedijos perspėti per toli nuėjusius – jie buvo už maudynes leidžiančio plūduro, ten gylis – iki kaklo. Ties plūduru – tik iki pusiaujo. Manau, kad buvo galima užkirsti kelią nelaimei.“

A.Barbšio teigimu, net kai kurie poilsiautojai ant kranto ėmė nerimauti anksčiau už gelbėtojus.

Viena moteris, stovinti maždaug šimtas metrų nuo gelbėjimo stoties, šaukė ir smarkiai mojavo gelbėtojams, norėdama atkreipti jų dėmesį į pavojingai nuo kranto nutolusią kompaniją. Tačiau nesulaukė jokios reakcijos.

„Man nesuvokiamas dar vienas dalykas: gelbėtojai skelbė pajūryje, kad atsitikus nelaimei reikia skambinti Bendrojo pagalbos centro telefonu.

Taip ir padariau – susukau 112 ir pasakiau, kad kuo greičiau kviestų gelbėtojus. Tuo metu, kai skambinau, gelbėtojų kateris plaukiojo maždaug 120–140 metrų nuo gelbėjimo stoties Girulių link, ten skraidė ir vandens motociklas.

Galėjo laiku paauglius perspėti ir grąžinti atgal. Prieš kelias dienas savo akimis mačiau, kaip elgiasi gelbėtojai Pirmojoje Melnragėje – iškart plaukia prie per toli atsidūrusių poilsiautojų ir liepia grįžti atgal. Tragedijos dieną taip nebuvo“, – stebėjosi politikas.

Viešosios įstaigos „Klaipėdos paplūdimiai“ direktorius Virginijus Urbonas teigia, kad gelbėtojai atsirado nelaimės vietoje anksčiau, negu gautas pranešimas iš BPC.

Atliekamas šio įvykio tyrimas, viskas bus suskaičiuota sekundžių tikslumu ir pateiktos išvados.

Praėjusią savaitę toje pačioje vietoje buvo išgelbėtas 44 metų vyras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.