Po ilgų paieškų Plungės r. surastas nusižudžiusio vyro kūnas

Plungės r. policijos pareigūnai šį trečiadienį ir ketvirtadienį ieškojo dingusio be žinios jauno vyro, kuris, kaip nurodė vyro artimieji, prieš kelias dienas išėjo iš draugės namų ir negrįžo.

Ketvirtadienio rytą buvo surastas dingusiojo kūnas.<br>Klaipėdos apskrities VPK nuotr.
Ketvirtadienio rytą buvo surastas dingusiojo kūnas.<br>Klaipėdos apskrities VPK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 21, 2015, 5:27 PM, atnaujinta Oct 19, 2017, 2:21 PM

Kaip rašoma Klaipėdos apskrities VPK pranešime, dingusiojo paieška vykdyta Plungės miesto ir Nausodžio seniūnijos apylinkėse, vyriškio ieškojo ne tik didelės policijos pajėgos, Nausodžio seniūnijos gyventojai, bet ir Valstybės sienos apsaugos tarnybos sraigtasparnis.

Ketvirtadienio rytą buvo surastas dingusiojo kūnas. Šiuo metu atliekamas tyrimas mirties priežasčiai nustatyti.

Nors savižudybių skaičius Lietuvoje palaipsniui mažėja, tačiau vis tiek išlieka aukštas. 2014 metais iš gyvenimo savo valia pasitraukė 930 žmonių. Nors, siekiant efektyvesnės savižudybių prevencijos, stiprinamas tarpinstitucinis bendradarbiavimas, tačiau ypač svarbus išlieka pačių žmonių indėlis, siekiant apsaugoti savo artimuosius nuo tokių nelaimių.

Pastebėjus, jog artimasis galvoja apie savižudybę, gali būti baisu, nežinant, kaip elgtis, kaip galima padėti tokiam žmogui. Dažnai bijoma apie tai paklausti, abejojant, ar pokalbis nepaaštrins situacijos. Tačiau toks pokalbis yra pirmasis žingsnis pagalbos žmogui, galvojančiam apie savižudybę, link.

Išklausius ir parodžius susirūpinimą artimuoju, mąstančiam apie savižudybę, būtinai reikėtų jį skatinti kreiptis psichologinės pagalbos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.