Vilijampolės globos namuose užsimušė vienuolikmetis

Dar viena tragedija skandalais dėl vaikų priežiūros pagarsėjusiuose Vilijampolės socialinės globos namuose  - iš trečio aukšto iškrito 11 metų berniukas. Nuo sužalojimų vaikas mirė Kauno klinikose, praneša „Lietuvos ryto“ televizija.

Medikai vaikui bandė padėti, bet jis mirė ligoninėje.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Medikai vaikui bandė padėti, bet jis mirė ligoninėje.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Vilijampolės socialinės globos namuose įvyko nelaimė.<br>P.Mantauto nuotr. iš archyvo
Vilijampolės socialinės globos namuose įvyko nelaimė.<br>P.Mantauto nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (2)

„Lietuvos ryto“ televizija

2015-08-25 18:00, atnaujinta 2017-10-18 22:34

Įstaigos vadovas Linas Butkus paaiškinti, kaip atsitiko nelaimė, negalėjo. Kol kas aišku tik tiek, kad vaikas nuėjęs į tualetą persivėrė per pravirą langą ir neišsilaikęs nukrito.

„Mano žiniomis, jis po nelaimės buvo gyvas, medikai išvežė gyvą, jis mirė ligoninėje. Kokie sužalojimai, nežinau“, – sakė Vilijampolės soacialinės globos namų direktorius L.Butkus. 

Kauno policijos atstovė Odeta Tumelytė „Lietuvos ryto“ televizijai teigė, kad sužeistas berniukas nedelsiant pristatytas į gydymo įstaigą, medikai jį gaivino, tačiau jo gyvybės išgelbėti nepavyko.

Globos namų vadovas dėl tragedijos kaltina ne darbuotojus, o senus langus.

„Nelaimė įvyko pastate, kur kitais metais bus keičiami langai. Šiuo metu langai – tikrai seni ir kelia mums rūpesčių“, – pasakojo įstaigos direktorius.

Tyrimą pradėjo policija. Aiškinamasi, ar vaikas sąmoningai galėjo žengti lemtingą žingsnį. Galbūt jis žuvo netyčia, neišlaikęs pusiausvyros. Neatmetama, kad jis galėjo būti tyčia išstumtas pro langą kitų auklėtinių.

Daugiau apie nelaimę žiūrėkite „Lietuvos ryto“ televizijos reportaže

Tai ne pirma nelaimė Vilijampolės globos namuose. Šiemet be priežiūros palikta valgydama užspringo globotinė. Dėl įstaigos kilo skandalas ir tuomet, kai į viešumą pateko filmuoti vaizdai, kaip psichinę negalią turintys globotiniai rišami prie lovų, stumdomi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.