Klaipėdos ligoninėje nuo procedūrinio stalo nukrito kūdikis

Klaipėdos vaikų ligoninėje nuo procedūrinio stalo nukrito vaikas, kai medicinos sesuo ruošėsi jam į veną įvesti kateterį. Incidento pasekmė – sumušta galva ir gumbas. Klaipėdos policijoje atliekamas ikiteisminis tyrimas dėl tarnybos pareigų neatlikimo.

Klaipėdos ligoninėje nuo procedūrinio stalo nukrito kūdikis<br>123rf nuotr.
Klaipėdos ligoninėje nuo procedūrinio stalo nukrito kūdikis<br>123rf nuotr.
Gydytojas L.Mikelis apgailestauja, kad taip nutiko.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Gydytojas L.Mikelis apgailestauja, kad taip nutiko.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Klaipėdos vaikų ligoninės medikai teigia, kad iki šiol nieko panašaus nebuvo nutikę.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Klaipėdos vaikų ligoninės medikai teigia, kad iki šiol nieko panašaus nebuvo nutikę.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Kūdikis nusirito nuo šio stalo.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Kūdikis nusirito nuo šio stalo.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Aušra Pilaitienė

Aug 26, 2015, 10:18 AM, atnaujinta Oct 18, 2017, 8:54 PM

„Labai gaila, kad taip atsitiko. Esame kalti be jokių abejonių“, – sako Klaipėdos vaikų ligoninės vyriausioji gydytoja Klaudija Bobianskienė.

Pusės metų berniuką tėvai į ligoninę atvežė rugpjūčio 8-osios naktį. Vaikui buvo smarkiai pakilusi temperatūra, jis nenorėjo nei valgyti, nei gerti.

Incidentas nutiko vaikų reanimacijos intensyvios terapijos skyriuje, kai buvo nuspręsta berniukui įvesti kateterį į periferinę veną.

Paprastai motinos įleidžiamos į intensyvios terapijos skyrių. Tačiau kai kurios lieka už durų, nes joms skaudu stebėti, kaip vaikas kenčia.

Berniuko tėvai teigia, kad būdami už durų išgirdo trenksmą ir vaiko klyksmą. Iškart įpuolę į vidų pamatė savo sūnų gulintį ant grindų.

„Įvyko apmaudi klaida. Skyriuje ruošiant medikamentus per neapsižiūrėjimą vaikas nusirito nuo procedūrinio stalo, kurio aukštis tuo metu buvo maždaug vienas metras. Mūsų personalas nesugebėjo kūdikio išlaikyti, jis nuriedėjo žemyn. Tuo metu prie vaiko buvo dvi darbuotojos, kiti buvo užimti kitais darbais.

 Po įvykio vaikas atidžiai apžiūrėtas, ištirtas – diagnozuotas galvos sumušimas, kitų komplikacijų nebuvo.

Dar maždaug parą jį stebėjome, ar nesivystys kokie nors sutrikimai, bet buvo tik galvos sumušimas, liaudiškai tariant, guzas. Tėvams pageidaujant berniukas išvežtas į Kauno klinikas, ten ištirtas pakartotinai – kitų sutrikimų dėl šio įvykio nerasta. Kaune jis praleido dar kelias dienas, gydytas nuo virusinės infekcijos, dėl ko ir buvo paguldytas į mūsų ligoninę.

Aišku, mūsų ligoninės personalas dėl to labai apgailestauja. Mano darbo praktikoje nėra to buvę, nesu girdėjęs apie kažką panašaus ir kitose ligoninėse“, – sako vaikų intensyviosios terapijos gydytojas Linas Mikelis.

Incidentas apsvarstytas intensyvios terapijos skyriuje ir ligoninėje.

Ligoninė tėvams turi pateikti atsakymą su išvadomis per dvidešimt darbo dienų.

Sužinojusi apie įvykį K.Bobianskienė netrukus atvyko į ligoninę ir bendravo su vaiko artimaisiais.

„Šimtą kartų atsiprašiau berniuko tėvų ir senelio. Labai gaila ir labai nemalonu dėl to, kas įvyko. Per dvidešimt mano darbo metų ligoninėje – tai pirmas toks atvejis. Kataterį stačiusi medicinos sesuo – puiki, visų giriama specialistė. Moteris liejo ašaras, labai išgyvena dėl to. Ji gaus papeikimą, neteks pusės metų atlyginimo kintamojo priedo“, – sakė K.Bobianskienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.