Antrą parą Radviliškio miškuose ieškoma dingusios 14-metės

Jau antrą parą Radviliškio rajone vyksta dingusios 14-metės mergaitės paieškos. Trečiadienį 73 Lietuvos kariuomenės oro gynybos bataliono kariai Radviliškio rajone ties Pakiršinio kaimu ieškojo išėjusios iš namų ir dingusios be žinios paauglės. Deja, pirmoji paieškų dieną jokių apčiuopiamų rezultatų nedavė.

Pareigūnai ir bendruomenė ieško dingusios 14-metės.<br>M.Patašiaus nuotr.
Pareigūnai ir bendruomenė ieško dingusios 14-metės.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Indrė Vainalavičiūtė

Aug 27, 2015, 10:34 AM, atnaujinta Oct 18, 2017, 4:50 PM

Kaime sklando daugybė versijų

Baisogalos seniūnas Romas Kalvaitis teigė, kad dėl merginos dingimo itin sunerimo vietinė bendruomenė ir žmonės geranoriškai prisideda prie paieškų.

Buvo skelbiama informacija, kad paiešką pareigūnai organizavo atsižvelgdami į tai, kur paskutinį kartą buvo fiksuotas dingusios paauglės mobiliojo telefono ryšio signalas.

„Sunku komentuoti, kas nutiko, versijų yra labai įvairių ir kai kurios jų iš tiesų tragiškos. Vietinių gyventojų ir pareigūnų versijos labai skirtingos, tad kol kas norėčiau susilaikyti nuo komentarų“, – pirmos paieškų dienos vakarą naujienų portalui lrytas.lt sakė seniūnas.

Mergaitė yra iš socialinės rizikos šeimos, tačiau  ramaus būdo, nelinkusi į konfliktus, mokytojai su ja didelių bėdų neturėjo. Vėliau ėmė aiškėti, kad paauglė nuolat pykdavosi su girtaujančia motina ir veikiausiai išeidama iš namų nutarė taip maištauti.

Ieškoma jau antrą parą

Ketvirtadienio rytą dingusios paauglės paieškos atnaujintos, tikrinami iki šiol nežvalgyti miško plotai.

„Vakar nieko mums rasti nepavyko, ir tai vertinčiau optimistiškai, gal paaiškės, kad mergina tiesiog kur nors svečiuojasi, ir ši istorija turės laimingą pabaigą“, – kalbėjo seniūnas.

Pasak jo, šiandien paieškoje dalyvauja kur kas mažiau pareigūnų ir vietos gyventojų: „Pareigūnai nurodė, kad prie paieškos turėtų prisidėti šeši vaikinai, taip pat ieško ir patys pareigūnai. Pajėgos mažesnės, nes ir plotas, kurį reikia išžvalgyti, nėra toks didelis, kokiame ieškojome vakar.“

R. Kalvaitis užtikrino, kad dingusios nepilnametės bus ieškoma tol, kol pavyks aptikti bent kokius jos dingimo pėdsakus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.