Nušauto 18-mečio motiną suglumino pokalbis su pareigūnais

„Mes jus užjaučiame, kulka buvo skirta ne jūsų sūnui“, – tokius žodžius iš pareigūnų išgirdo sekmadienį palaidoto 18-mečio Edgaro Balčiaus motina, kuriai neduoda ramybės žmonių keliamos versijos, kad jos sūnus buvo nušautas bėgantis, o ne, kaip teigia pareigūnai, automobilyje.

Sekmadienį E.Balčius buvo palaidotas.<br>G. Rafanavičienės nuotr.
Sekmadienį E.Balčius buvo palaidotas.<br>G. Rafanavičienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Indrė Vainalavičiūtė

Aug 31, 2015, 1:02 PM, atnaujinta Oct 18, 2017, 4:49 AM

Pareigūnai lankėsi laidotuvėse

Praėjusią savaitę pasienyje VSAT pareigūno nušauto sūnaus motina Virginija Janavičiūtė praėjus dienai po laidotuvių vis dar negali atsigauti. Moterį sunkiai prislėgė ne tik sūnaus netektis, bet tai, kad pareigūnai neteikia informacijos apie jos sūnaus žūties aplinkybes.

„Pirmą kartą pareigūnai man paskambino į Londoną. Tuomet kažkuris iš jų vadovų, prisistatęs vardu, pavarde ir pareigomis, pranešė, kad mano sūnaus nebėra. Šeštadienį dviese atvažiavo į laidotuves“, – pasakojo vaikino motina ir teigė buvusi nustebinta, kai iš jų išgirdo: „Mums reikia pasikalbėti“.

„Mes nuėjome į atskirą kambarį, tada jie man pasakė „Reiškiame jums didelę užuojautą ir norime pasakyti, kad ta kulka buvo skirta ne jūsų sūnui“, – tokie pareigūnų žodžiai moterį suglumino.

„Ką tai turėtų reikšti? Aš jau nebeturiu sūnaus. Buvo visur rašoma, kad žada pagalba šeimai, bet tik šių žodžių ir sulaukėme“, – kalbėjo moteris.

V.Janavičiūtė teigė iš vietinių gyventojų išgirdusi ir daugiau lemtingų įvykių versijų. 

„Man žmonės pasakojo, kad iš tiesų į mano sūnų buvo šauta, kai jis bėgo. Šauta į nugarą. Nežinau, kiek galiu tikėti šia versija, bet tai išgirdau iš vietinių. Kreipsiuosi į teisėsaugą dėl tyrimo, nepaliksiu visko taip“, – žadėjo moteris.

Pareigūnų versija kita

Pareigūnai teigė, kad ekipažas vijosi automobilį „Peugeot 607“, kuriame sėdėjo ir E.Balčius. Persekiodami bėglius pasieniečiai iš pistoleto du kartus iššovė į orą, o automobiliui nesustojus, keli šūviai buvo paleisti į padangas.

Kadangi automobilis lėkė itin dideliu greičiu, kelios kulkos pataikė į bagažinės dangtį.

„Peugeot 607“ sustojo Leipalingyje (Druskininkų savivaldybė), šalia kapinių. Transporto priemonės salone pareigūnai rado sunkiai sužalotą ant galinės sėdynės sėdėjusį jauną vyrą.

Jam pareigūnai suteikė pirmąją pagalbą, netrukus atvykę greitosios pagalbos medikai jį išvežė į ligoninę.

Į klausimus atsakys ekspertizė

Valstybės sienos apsaugos tarnybos vadas Renatas Požėla teigė, kad pareigūnai į laidotuves vyko jo pavedimu. „Pareigūnai nuvyko ir susitiko su artimaisiais, norėjome išreikšti užuojautą, pasikalbėti dėl pagalbos šeimai.“

Į visus klausimus, kaip iš tiesų įvykiai klostėsi tą lemtingą rytą, anot jo, atsakys ekspertizė ir ikiteisminis tyrimas: „Šiuo metu dirba ekspertai, bet pirminiais duomenimis, vaikiną kulka sužeidė, kai buvo šauta į persekiojamą automobilį.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.