Virbalyje duobkasiai, aptikę bombą, rizikavo savo gyvybe

Antradienį Virbalio miestelio (Vilkaviškio rajonas) kapinėse duobkasiai

Išminuotojai teigė, jog Virbalio kapinėse duobkasių iškasta nesprogusi aviacinė bomba kėlė didelę grėsmę.<br>L.Juodzevičienės asociatyvi nuotr.
Išminuotojai teigė, jog Virbalio kapinėse duobkasių iškasta nesprogusi aviacinė bomba kėlė didelę grėsmę.<br>L.Juodzevičienės asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Loreta Juodzevičienė

Sep 23, 2015, 3:11 PM, atnaujinta Oct 14, 2017, 8:07 AM

„Aš tuo metu buvau Vilkaviškyje. Duobkasiai man paskambino ir pranešė, jog rado sprogmenį. Aš jiems iš karto pasakiau: „Tik nejudinkite jo, iškviesiu tarnybas“. O vyrai man: „Mes jau išėmėme ir padėjome į šoną“. Pirmą kartą mūsų kapinėse buvo rastas sprogmuo. Daugiausia jų aptinkama apylinkių laukuose, – pasakojo Virbalio seniūnas Zitas Lasevičius.

Kai jis nuvyko į kapines, maždaug 20–30 kilogramų sverianti bomba gulėjo atokiau nuo duobės. Įvykio vietoje jau buvo policijos, medikų bei ugniagesių ekipažai, po kurio laiko atvažiavo Juozo Vitkaus inžinerijos bataliono išminuotojai.

Jie teigė, jog nesprogusi aviacinė bomba yra Antrojo pasaulinio karo laikų ir išsivežė pavojingą duobkasių radinį.

„Suprantame, jog duobę kasusių vyrų ketinimai buvo patys geriausi. Mirusiojo artimiesiems, ko gero, būtų nemalonu, jei prie kapo duobės reikėtų laukti, kol bomba bus išvežta.

Tačiau iš kitos pusės, – duobkasiai stipriai rizikavo savo gyvybe“, – teigė išminuotojai.

Seniūnas Z.Lasevičius sakė, jog laidotuvės įvyko numatytu laiku, – išminuotojai jau buvo spėję išvežti iš kapinių aviacinę bombą. ˙

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.