Vilniuje aptikta per 100 granatų

Trečiadienį vykstant kasinėjimo darbams, Vilniuje, buvusio Šiaurės miestelio teritorijoje, aptikta

Vilniuje aptikta per 100 granatų.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Vilniuje aptikta per 100 granatų.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Oct 1, 2015, 12:32 PM, atnaujinta Oct 12, 2017, 12:57 PM

„Darbininkai kažką tvarkė ir rado sprogmenis. Nuvažiavę išminuotojai patikrino teritoriją plačiau, pradėjo kasti ir iškasė keliasdešimt granatų“, – BNS ketvirtadienį sakė Juozo Vitkaus inžinerijos bataliono standartinių sprogmenų neutralizavimo karininkas kapitonas Nerijus Alekna.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento duomenimis, „RGD“ ir „F-1“ granatos, sprogdikliai bei metalinė kapsulė Verkių gatvėje rasti 16 val. 40 min. Paskelbtas planas „Skydas“. Ugniagesiai radinių vietą patikrinto cheminės žvalgybos prietaisais, išmatuota oro tarša ir radiacinis fonas – pakitimų neužfiksuota.

Pasak N.Aleknos, dėl didelio rastų sprogmenų skaičiaus operacija užtruko ir teko ją atidėti ketvirtadieniui. Ketvirtadienio rytą sprogmenys buvo išgabenti sunaikinti į Pabradės poligoną.

„Aptikta daugybė sprogmenų, tad kol visus surado, sutemo ir teko operaciją  atidėti iki ryto. Šiandien iš ryto viską išvežė į poligoną naikinti“, – sakė išminuotojas.

Rastos granatos buvo su sprogstamąja medžiaga, tačiau, pasak N.Aleknos, pasisekė, kad granatos nebuvo kovinėje parengtyje ir dėl to buvo galima jas išvežti, neieškant būdo granatas sunaikinti vietoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.