Pagerbtas Radviliškyje žuvusios pareigūnės atminimas

Sekmadienį suėjo lygiai 30 dienų, kai neblaivaus vairuotojo vairuojamas vilkikas nusinešė jaunos patrulės Ligitos Baniulytės gyvybę.

L. Baniulytės žūtis sukrėtė Lietuvą.<br>R.vitkaus nuotr.
L. Baniulytės žūtis sukrėtė Lietuvą.<br>R.vitkaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 5, 2015, 6:34 PM, atnaujinta Oct 11, 2017, 8:06 PM

Pareigūnei atminti tos dienos popietę Šiaulių apskrities policijos Radviliškio rajono komisariato darbuotojai ir jų šeimų nariai rinkosi Šeduvoje, Šv. Kryžiaus atradimo bažnyčioje. Kartu su radviliškiečiais buvo ir Šiaulių apskrities policijos viršininkas Rimantas Bobinas bei žuvusios patrulės Ligitos Baniulytės tėvai ir močiutė.

Mišias laikęs klebonas Remigijus Jurevičius kalbėjo apie Angelų sargų egzistavimo prasmę, apie policijos pareigūno tarnystės reikšmę.

Pasak klebono, žmonės į policiją kreipiasi ne pranešti džiaugsmingų naujienų, o tikėdamiesi pagalbos. Todėl dvasininkas ragino visus daugiau klausyti, o ne kalbėti, atverti širdis kitų bėdoms ir nelaimėms. R. Jurevičiaus pamokslas ir nuostabiais muzikos garsais žavėjęs bažnyčios choras rado atgarsį kiekvieno dalyvavusiojo mišiose širdies kertelėje.

Po mišių pareigūnai kartu su L. Baniulytės artimaisiais vyko į Radviliškyje esančią ąžuoliukų alėją, pasodintą žuvusiesiems eismo įvykiuose atminti. Čia buvo palaiminta L. Baniulytei dedikuota medinė skulptūra.

Virginijaus Kablio kurta nulaužtą medį vaizduojanti skulptūrėlė visiems primins nutrūkusią jaunos policijos pareigūnės gyvybę, nebaigtus gyvenimo darbus ir tai, kad mirtis nesirenka nei vietos, nei laiko. Laimindamas skulptūrą, Radviliškio Šv. Mergelės Marijos gimimo bažnyčios klebonas Tadas Rudys sakė, kad nuo šiol Radviliškio policijos pareigūnai turi savo Angelą sargą – šviesų, visuomet jauną, besišypsantį, kuris sergės juos nuo visų gyvenimo negandų. O lapkričio mėnesio trečią sekmadienį čia bus pasodintas Ligitai atminti skirtas ąžuoliukas.

Po to kartu su L. Baniulytės artimaisiais buvo aplankyta pareigūnės žūties ir amžinojo poilsio vietos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: G. Nausėda Seimo komisijos reikalauja įrodymų