Artimieji šokiruoti – dviejų vaikų mama dingo be pėdsakų

Prieš devynias dienas iš namų mįslingai dingo dviejų vaikų motina, bet daugiau nei savaitę nei policijos pareigūnai, nei moters artimieji neturėjo jokios informacijos, kas jai galėjo nutikti.

Galinčius suteikti informacijos, kur šiuo metu galėtų būti ieškoma moteris, prašome informuoti policijos pareigūnus telefonu 112.<br>„Lrytas.lt“ fotomontažas
Galinčius suteikti informacijos, kur šiuo metu galėtų būti ieškoma moteris, prašome informuoti policijos pareigūnus telefonu 112.<br>„Lrytas.lt“ fotomontažas
Galinčius suteikti informacijos, kur šiuo metu galėtų būti ieškoma moteris, prašome informuoti policijos pareigūnus telefonu 112.<br>Nuotr. iš asmeninio archyvo
Galinčius suteikti informacijos, kur šiuo metu galėtų būti ieškoma moteris, prašome informuoti policijos pareigūnus telefonu 112.<br>Nuotr. iš asmeninio archyvo
Daugiau nuotraukų (2)

Indrė Vainalavičiūtė

Oct 24, 2015, 4:25 PM, atnaujinta Oct 8, 2017, 1:52 AM

Spalio 15 dieną apie 19 val. išėjo iš namų ir dingo Kristina Mackevičienė, gyvenanti Kaune. Apie tai, kad moteris dingo, artimieji sužinojo iš policijos pareigūnų, kurie suskubo rūpintis dviem be priežiūros likusiais mažamečiais jos vaikais.

Sūnus dėl mamos išėjimo kaltina save

„Nors pareigūnai paskelbė paiešką, kol kas jokių žinių neturime. Žinome, kad paskutinį kartą mobiliuoju ji kalbėjosi būdama kažkur Klaipėdoje, bet nei draugų, nei giminaičių, pas kuriuos galėtų svečiuotis, ten tikrai neturėjo“, – pasakojo dingusios dėdė Arūnas Kviecinskas.

Moteris anksčiau gyveno Šalčininkuose, o šių metų vasarą persikėlė į Kauną. Kaune moteris su trejų ir dvylikos metų vaikais gyveno bendrabutyje.

„Ji –  uždara, gana sunkaus charakterio, retai ką apie save pasakodavo. Jos pirmasis vyras žuvęs, o antrojo vaiko susilaukė su kitu vyru. Jie nesusituokę, bet vaikui pavardę savo vyras davė. Šiuo metu jis dirba užsienyje. Ją nuolat remdavo finansiškai“, – kalbėjo A.Kviecinskas ir pridūrė, kad moteris darbo neieškojo, mat tikėjosi dar mokytis vakarinėje mokykloje.

Šiuo metu vaikai yra globos namuose, bet netrukus jie bus perduoti iš užsienio grįžusios močiutės globai.

„Vaikai taip pat traumuoti, juk dingo mama. Vyresniojo sūnaus tėvas žuvęs, jam motinos dingimas didelė trauma. Vaikas net pas save kaltina: „Gal aš negeras buvau?“

Vaikų globos specialistai perspėjo mus, kad vaikui reikia pagalbos, nes dėl mamos išėjimo jis kaltę verčia sau“, – sakė pašnekovas.

Užuominos apie mistinį draugą

Giminaičių teigimu, moteris smarkiai alkoholiu nepiktnaudžiavo, į socialinės rizikos šeimų sąrašą įtraukta nebuvo. Anksčiau K.Mackevičienė niekada nėra taip pasielgusi ir vaikų nepalikdavo.

Kas galėjo paskatinti dviejų vaikų mamą išeiti ir palikti savo vaikus vienus?

„Kai kalbėjomės su pareigūnais, svarstėme, ar tik nebus Klaipėdoje kokio nors mistinio draugo... Esame labai nustebę, nes vaikų ji niekuomet nepalikdavo“, – sakė moters dėdė.

Paskutinis signalas – iš Klaipėdos

Moteris yra apie 157 cm ūgio, smulkaus kūno sudėjimo, šviesių ilgų plaukų, buvo apsirengusi vyšninės spalvos striuke, juodomis kelnėmis, avėjo juodus sportinius batelius su baltais apvadais.

Kaip artimuosius informavo policijos pareigūnai, paskutinį kartą moters mobiliojo ryšio signalas buvo užfiksuota Klaipėdos apylinkėse.

Galinčius suteikti informacijos, kur šiuo metu galėtų būti ieškoma moteris, prašome nelikti abejingus ir informuoti policijos pareigūnus telefonu 112.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.