Korida Stakliškėse: jautis badė šeimininką ir jo kaimynus

Stakliškių seniūnijoje gyventojams siaubo įvarė siautėjantis jautis, kuris per dvi dienas sužalojo tris žmones. Gyvulys netramdomas siautėjo dar pirmadienio vakarą.

Jautis sužalojo 3 žmones.<br>123rf nuotr.
Jautis sužalojo 3 žmones.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 4, 2015, 5:09 PM, atnaujinta Oct 5, 2017, 7:22 PM

Kaip portalą lrytas.lt informavo Alytaus apskrities Vyriausiojo policijos komisariato atstovai, pirmadienio vakarą Alytaus VPK budėtojas gavo pranešimą, kad Stakliškių seniūnijoje, Tauriekų kaime jautis subadė du žmones.

Šis pranešimas gautas pirmadienį, prieš 17 valandą.

Į įvykio vietą buvo išsiųstas policijos ekipažas. Prienų rajono patruliai rado du greitosios pagalbos medikų automobilius – juose buvo paguldyti sutuoktiniai – jaučio subadyta moteris (gim. 1947 m.) ir vyras (gim 1939 m).

76 m. vyras patyrė galvos traumą ir krūtinės sumušimą, o 68 m. moteris patyrė sužalojimus krūtinės srityje.

Paaiškėjo, kad jautis nepriklausė sužalotiems sutuoktiniams. Gyvulys priklausė gretimame kaime gyvenančiam vyrui. Kaip pasakojo liudininkai, jautis nutrūko nuo grandinės ir puolė kaimynų karves.

Norėdamas apginti savo gyvulius, šeimininkas bandė jas apsaugoti, tačiau buvo užpultas jaučio. Moteris buvo sužalota tuo metu, kai pamatė užpultą savo vyrą ir puolė jam į pagalbą.

Kaip pasakojo Stakliškių seniūnas Gintautas Kaminskas, buvo iškviesti ir medžiotojai, tačiau sutemus, kaimo žmonės nebegalėjo rasti su karvėmis į laukus nurūkusio jaučio. Stakliškių gyventojai baiminosi, kad jautis subadė žmones mirtinai – vyras buvo be sąmonės.

Pats jaučio savininkas pirmadienio vakarą buvo rastas toks girtas, kad negalėjo rišliai paaiškinti kaip jautis nutrūko nuo grandinės. 62 m. amžiaus net nesugebėjo papūsti į alkoholio tikrintuvą.

Antradienio rytą šeimininkas išsiblaivęs nuėjo parsivesti savo jaučio. Tačiau jautis užpuolė ir jį.

G.Kaminskas sakė, kad antradienį sutarus su jaučio savininku, gyvulį nušovė medžiotojai. Ekspertai tiria, ar jautis nebuvo pasiutęs.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: Lietuva atsisveikina su mirusiu buvusiu premjeru G. Kirkilu