Už jaunų chuliganų išdaigas atsakys jų tėvai

Pirmadienį Pasvalio rajono policijos komisariate buvo registruotas pranešimas, kad kelio Šiauliai–Pakruojis–Pasvalys 63 kilometre ties Valakėlių kaimu ant važiuojamosios dalies yra pridėliota medinių pagalių, kurie trukdo eismui ir kelia pavojų.

Už jaunų chuliganų išdaigas atsakys jų tėvai.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Už jaunų chuliganų išdaigas atsakys jų tėvai.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 9, 2015, 12:33 PM, atnaujinta Sep 30, 2017, 10:37 AM

Kaip praneša Panevėžio apskrities VPK, apie šį įvykį policiją informavo Pasvalio rajono gyventojas, kuris važiuodamas minėtu keliu pastebėjo, kaip nuo sumestų pagalių krūvos nubėga 4 jaunuoliai. Vieną iš jų pasivijo ir sulaikė.

Atvykę policijos pareigūnai išsiaiškino ir kitus 3 jaunuolius, dalyvavusius šiame įvykyje. Nustatyta, kad tai Valakėlių kaime gyvenantys 12–13 m. amžiaus nepilnamečiai.

Šio įvykio metu tik laimingo atsitiktinumo dėka niekas nenukentėjo. Išsiaiškinta, kad tie patys jaunuoliai gruodžio 6 d. apie 20 val. beveik toje pačioje vietoje ant kelio važiuojamosios dalies prinešė ir pridėjo betoninių luitų.

Dėl tokio lengvabūdiško jaunuolių elgesio nukentėjo kitas Pasvalio rajono gyventojas, kuris nespėjo laiku pastebėti kliūties, užvažiavo ant sudėtų luitų ir apgadino savo automobilį.

Dėl šių įvykių pradėta administracinė teisena. Išdaigas krėtusių vaikų tėvams teks atsakyti dėl tėvų valdžios nepanaudojimo arba panaudojimo priešingai vaiko interesams. Sprendimą priims teismas, asmenims gali tekti atlyginti padarytą žalą.

Už šį pažeidimą numatyta atsakomybė tėvams – įspėjimas arba bauda iki 115 eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.