Moteris papasakojo apie paskutinę trijų vyrų naktį

Trys vilniečiai, naktį į sekmadienį žuvę Savanorių prospekte sostinėje, kai po smūgio į stulpą užsiliepsnojo jų automobilis, buvo girtutėliai. Tai „Lietuvos rytui“ papasakojo vilnietė, įspėjusi juos nevažiuoti.

Manoma, kad šios kraupios avarijos, įvykusios Savanorių prospekte Vilniuje naktį į praėjusį sekmadienį, priežastis – didžiulis greitis ir girtutėlis vairuotojas.<br>T.Bauro nuotr.
Manoma, kad šios kraupios avarijos, įvykusios Savanorių prospekte Vilniuje naktį į praėjusį sekmadienį, priežastis – didžiulis greitis ir girtutėlis vairuotojas.<br>T.Bauro nuotr.
S.Jankauskaitė įspėjo girtą kaimyną Tadą nesėsti prie vairo, bet jis neklausė.<br>D.Umbraso nuotr.
S.Jankauskaitė įspėjo girtą kaimyną Tadą nesėsti prie vairo, bet jis neklausė.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Artūras Jančys („Lietuvos rytas“)

Dec 16, 2015, 6:52 AM, atnaujinta Sep 29, 2017, 4:38 AM

Sostinės Žemųjų Panerių rajono gyventoja 28 metų Sandra Jankauskaitė turbūt paskutinė matė gyvus 23 metų Tadą, 31 metų Liną ir Marių.

Kaimyną Tadą ji prie namų sutiko vėlų praėjusio šeštadienio vakarą. Jie pasikalbėjo, išgėrė po butelį alaus.

Netrukus Tadui paskambino jo draugas Marius ir pakvietė ateiti prie netoliese esančio kiosko. Ten jau laukė Linas, atvažiavęs automobiliu „Ford Galaxy“.

„Jie turėjo visokių butelių: ir alaus, ir degtinės. Aš su jais išgėriau tik lengvo kokteilio, o jie maukė visa gerkle. Begerdami net susimušė – susipyko dėl mobiliojo telefono. Kai susitaikė, ėmė tartis, kad naktinėje parduotuvėje prisipirks alkoholio ir važiuos į Aukštuosius Panerius pas vieno jų draugę.

Tadas pasišovė vairuoti. Aš jį iškart įspėjau: „Tu kvailas ar ką, nesėsk prie vairo toks girtas, eime namo.“ Bet jis nepaklausė“, – vakar prisiminė S.Jankauskaitė.

Parėjusi namo ji pro savo buto langą matė, kaip trijulė nuvažiavo. Prie vairo sėdėjo Tadas.

„Jis neturėjo vairuotojo pažymėjimo, bet mėgo vairuoti – tik leisk prie vairo. Ir išgėręs važinėdavo“, – teigė S.Jankauskaitė.

Apie 0 val. 20 min. Savanorių prospekto ir Riovonių gatvių sankryžoje automobilis „Ford Galaxy“ nulėkė nuo kelio, nulaužė šviesoforą, įlėkė į viešojo transporto stotelę ir atsitrenkęs į apšvietimo stulpą užsidegė.

Žuvo visi trys automobiliu važiavę vyrai – du sudegė, trečias mirė nuo daugybinių sužalojimų.

Vilniaus policija patvirtino, kad automobilį vairavo asmuo, neturintis vairuotojo pažymėjimo. Jis nebuvo ir mašinos savininkas.

Pagrindinė kraupios avarijos versija – vairuotojas nesuvaldė Savanorių prospekto įkalne didžiuliu greičiu lekiančio automobilio, o atsitrenkus į stulpą sprogo jame įmontuota dujų įranga, todėl ir kilo gaisras.

Tačiau Žemiųjų Panerių gyventojai kalba ir apie šiek tiek kitokią versiją.

„Esą vairuodamas Tadas užkliudė kažkokį juodą BMW ir nesustojo. Tada BMW pradėjo juos persekioti, tad vyrai spruko ir atsitrenkė į stulpą“, – pasakojo žuvusiojo kaimynė Birutė.

„Jaunuoliai laksto gaujomis, girtauja, laužo suoliukus, mušasi. Ir tie, kurie sudegė praėjusį savaitgalį, tokie pat buvo. Vieną jų – Tadą – pažinojau iš matymo. Siautėjo vaikinas, tad ir sulaukė baisaus likimo“, – kalbėjo kita Žemųjų Panerių gyventoja 60 metų Česlava.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.