Mirė Zarasų miesto aikštėje save padegęs vyras

Netikėtas įvykis ketvirtadienio popietę sudrebino ramų pasienyje su Latvija esantį Zarasų miestą. Čia mėgino susideginti vyras.

Zarasuose mėgino susideginti vyras.
Zarasuose mėgino susideginti vyras.
Prie miesto eglės apsipylęs degiuoju skysčiu save padegė žmogus.<br>Vasilijaus Kukonenkos („Zarasų kraštas“) nuotr.
Prie miesto eglės apsipylęs degiuoju skysčiu save padegė žmogus.<br>Vasilijaus Kukonenkos („Zarasų kraštas“) nuotr.
Žmogus pasidegė prie pat eglės.<br>Vasilijaus Kukonenkos („Zarasų kraštas“) nuotr.
Žmogus pasidegė prie pat eglės.<br>Vasilijaus Kukonenkos („Zarasų kraštas“) nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Dec 18, 2015, 3:03 PM, atnaujinta Sep 28, 2017, 3:11 PM

Prieš 15 val. pagrindinėje šio miesto Sėlių aikštėje 48 metų vyras sušuko kažką panašaus į „Už laisvą Lietuvą“, apsipylė degiuoju skysčiu ir pasidegė.

Kaip pranešė Policijos departamentas, vyras mirė penktadienio naktį. 

Zarasų gyventojai sukrėsti siaubingos nelaimės pačioje miesto aikštėje.

Palaikė pratybomis

„Mūsų kavinės langai – tiesiai į eglę. Pamatėme, kad kyla liepsnos, labai daug dūmų, pirmyn atgal bėgioja žmonės. Tikras sąmyšis. Manėme, kad prieš šventes organizuojamos ugniagesių pratybos. Vėliau atvažiavo ir greitoji pagalba.

Kai sužinojome, kad degė žmogus, labai išsigandome, buvo didelis stresas tiek darbuotojams, tiek kavinės klientams“, – pasakojo picerijos „Momblanas“ darbuotoja.

Nelaimėliui į pagalbą suskubo pro šalį važiuojantys žmonės. Jie puolė gesinti žmogų kuo pakliuvo – striukėmis, kitais drabužiais. Kiti nubėgo į aplinkines parduotuves – ten gavo gesintuvų.

Vyras buvo užgesintas dar iki atvykstant ugniagesiams.

Tapatybės nenustatė

„Jį užgesino labai greitai. Labai išsigandau, laimė, žmogus dar gyvas“, – sakė kavinės darbuotoja.

Vietos gyventojai neabejoja – kraupiam žingsniui ryžosi 48 m. vyras Ramūnas Š., gyvenęs sodininkų bendrijose.

Tačiau policija dar nėra nustačiusi susideginti norėjusio žmogaus tapatybės. Į ligoninę atvykusi vyro motina negalėjo patvirtinti, ar tai yra jos sūnus – žmogus  labai smarkiai sužalotas.

„Šiuo metu tyrėjai mėgina nustatyti žmogaus tapatybę. Įtarta, kad tai gali būti vienas Zarasų gyventojas, tačiau atvykę jo artimieji negalėjo to patvirtinti“, – sakė Utenos apskrities Vyriausiojo policijos komisariato atstovė Laura Palevičienė.

Baugindavo kaimynus

Kaip Zarasų sodininkų bendrijų gyventojai pasakojo portalui lrytas.lt, Ramūnas Š., kuris įtariamas mėginęs susideginti miesto aikštėje, jau seniai gąsdino savo kaimynus. Jis ne kartą grasino nusižudyti, elgdavosi agresyviai.

„Ketvirtadienį vienas kaimynas kreipėsi į policiją. Ne pirmas kartas – geria, kvailioja, ruošiasi nusišauti, pasikarti... Man  nėra grasinęs, tačiau mano sūnui yra užblokavęs kelią – neleido pravažiuoti. Jis pavojingas, nenuspėjamas. Mūsų nenustebino šiandienos įvykis – kai išgirdome apie tai, kad aikštėje pasidegė žmogus, iš karto pagalvojome apie jį“, – sakė sodų bendrijoje gyvenančio vyro kaimynė.

Kitas kaimynas sakė, kad naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį vyras smarkiai siautėjo. Visą naktį šūkavo ir gėrė.

„Žmogus kvailiojo. Matyt, jam jau buvo blogai. Visą naktį vaikščiojo aplink namus, rėkė, mėtė butelius ir maistą ant kelio. Tiesiog siautėjo. Prieš metus buvo tas pats. Kaimyniškai to nenorėjau daryti, policiją iškviečiau, tačiau pareiškimo nerašiau – norėjau, kad viskas būtų žmoniškai. Po to įvykio buvo ramus, bet prasidėjo vėl. Kai užgeria, pradeda maišytis galvelė“, – sakė vyras.

Vertėsi apdailos darbais

Ramūną gerai pažinojusi zarasiškė Loreta Mičiūnienė pasakojo, kad vyras neturėjo nuolatinio darbo, šeimos. Uždarbiaudavo butuose atlikdamas vidaus apdailą.

„Pažįstu Ramūną nuo vaikystės. Kiek prisimenu, jis buvo prie meno, labai nagingas berniokas – darydavo dirbinius iš medžio. Pastaruoju metu daug nebendravome – gatvėje susitikę pasisveikindavome, bet tik tiek.

Kol negėrė, regis,  buvo vyras kaip vyras. Bet pastaruoju metu jis pradėjo labai daug gerti. Taip bendravimas ir nutrūko“, – pasakojo L.Mičiūnienė.

Ji svarstė, kad pritrūko aplinkinių dėmesio: artimai bendraujantys žmonės turėjo pastebėti, kad vyras elgiasi neadekvačiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.