Gaisrų naikinamo kaimo seniūnas siūlo, kaip išvengti nelaimių

Didžiausią ne tik Varėnos rajone, bet ir visoje Lietuvoje Marcinkonių kaimą siaubia gaisrai. Per keturias paras čia supleškėjo du namai ir sudegė du šeštą dešimtį perkopę vyrai, o 24 ir 26 metų broliai net du kartus spėjo išvengti tokios lemties.

Ugniagesiai pastaruoju metu dažnai vyksta į Marcinkonių kaimą.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Ugniagesiai pastaruoju metu dažnai vyksta į Marcinkonių kaimą.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Marcinkonių seniūnas Vilius Petraška.
Marcinkonių seniūnas Vilius Petraška.
Daugiau nuotraukų (2)

Genovaitė Rafanavičienė

Jan 12, 2016, 6:47 PM, atnaujinta Jun 11, 2017, 7:42 AM

Marcinkonių seniūnas Vilius Petraška sunerimęs, kad ugnis gali pridaryti dar daugiau nemalonumų, nes ne tik išgėrę, bet ir blaivūs ir žmonės mėgsta rūkyti lovose.

„Manau, kad pirmiau nei bus priverstinai imti gydyti alkoholikai, visose kaimo trobose turėtų būti įrengti automatiniai dūmų detektoriai. O pradėti reikėtų nuo mėgstančių smarkiai išgerti. Šiuolaikinės cigaretės, skirtingai nuo sovietinių, smilksta net netraukiamos, kol visiškai sudega. Todėl dažnai jos ir tampa gaisro priežastimi“, – teigė seniūnas.

Kai pirmadienį, tuoj po vidurnakčio, užsiliepsnojo medinis mėgėjo parūkyti lovoje Prano K. namas, šis 61 metų vyras ir jo priglaustas benamis 63 metų Jonas K. žuvo liepsnose.

Kitame kambaryje miegoję broliai Darius ir Kęstutis S. spėjo išbėgti į lauką. Čia jie rado pastogę, kai sausio 5 dienos rytą sudegė taip pat medinis jų namas, nes išeidami paliko besikūrenančią netvarkingą krosnį.

„Marcinkoniškiai piktinasi, kad dviem dar pensijos nesulaukusiems vyrams kelialapį į mirtį padovanojo greitųjų kreditų bendrovė, praėjusį sekmadienį net į namus pristačiusi Pranui K. 100 eurų kreditą. Pinigų, matyt, pritrūko alkoholiui. O naktį ir įvyko tragedija.

Anksčiau Vilniuje gyvenęs vyras prieš kelerius metus grįžo į giminių namus. Gaudavo priešlaikinę pensiją, vasarą prisidurdavo iš grybų ir uogų. Ir aš nesuvokiu, kaip galima tokiems žmonėms lengva ranka dalinti kreditus ir dar atvežti į namus net sekmadienį“, – stebėjosi seniūnas V.Petraška.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.