Mirusį kūdikį medikai pastebėjo tik nurengę gimdyvę

Jonavoje mirė namuose pagimdytas kūdikis. Įtariama, kad nepilnametė jo motina slėpė nėštumą ne tik nuo medikų, bet ir nuo artimųjų. Septyniolikmetė laukėsi jau antro vaiko. Medikai į namus iškviesti praėjus kelioms valandoms po gimdymo, kai ryte kraujuojančią merginą pastebėjo jos artimieji.

Mergina su mirusiu kūdikiu į Jonavos ligoninę pristatyta greitosios pagalbos automobiliu.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Mergina su mirusiu kūdikiu į Jonavos ligoninę pristatyta greitosios pagalbos automobiliu.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Kristina Karlonė, Sigita Purytė („Lietuvos ryto“ televizija)

Jan 13, 2016, 7:09 PM, atnaujinta Jun 11, 2017, 4:52 AM

Mergina su mirusiu kūdikiu į Jonavos ligoninę pristatyta greitosios pagalbos automobiliu. Pagalbą į namus iškvietė brolis. Medikams pranešta apie kraujavimą. Tik vėliau specialistams apžiūrėjus pacientę paaiškėjo, kad mergina tik ką pagimdžiusi. Kūdikį gydytojai pastebėjo tik nurengę gimdyvę.

Atvykus į ligoninę virkštelė dar nebuvo nukirpta, tačiau mažyliui padėti nebuvo galima. Medikams teko rūpintis kraujuojančia gimdyve. Jos būklė stabili.

„Mergina jaučia silpnumą, kadangi nukraujavo ir jinai galėjo mirti, jei būtų toliau kraujavusi namuose. Jaučiasi silpnokai“, – sakė Jonavos ligoninės Akušerijos ginekologijos skyriaus vedėjas Artūras Šalaševičius.

Anot medikų, naujagimis mirė dar namuose. „Yra aišku, kad naujagimis buvo miręs namuose, kokios to aplinkybės – nežinom, tą pasakys ekspertizė ir ikiteisminis tyrimas“, – aiškino Jonavos ligoninės vyr. gydytojo pavaduotojas Gediminas Ramanauskas.

Pirminiais duomenimis išnešiotą, 3 kilogramų berniuką mergina namuose pagimdė apie 4-5 valandą ryto. Iki Jonavos ligoninės nuo jos namų – vos kelios minutės kelio. Greitoji artimųjų skambučio sulaukė tik po 8 ryto.

„Ji net pagimdžiusi ne iš karto kvietė greitąją, tik po kelių valandų ir tai ne ji iškvietė, o, kiek žinau, jos brolis“, – sakė A.Šalaševičius.

Ar moteris gimdė jau mirusį kūdikį, ar jis mirė po gimdymo, aiškinasi teismo medicinos ekspertai. Dėl įvykio Jonavos policija pradėjo ikiteisminį tyrimą. Įtariama, kad mergina galėjo bandyti nuslėpti savo nėštumą.

„Pagal išorinius požymius naujagimis yra išnešiotas. Negalim pasakyti, kelių savaičių prasidėjo gimdymas, nes pati gimdyvė traktuoja kitą laiką. Pagal mūsų duomenis, pas gydytojus ji lankėsi vieną kartą, daugiau jos nematė“, – kalbėjo G.Ramanauskas.

Tai – jau antras moksleivės vaikas. Pirmagimį ji gimdė būdama šešiolikos. Dėl to šeimą nuolat lankė socialiniai darbuotojai. Į rizikos šeimų sąrašą jie nebuvo įtraukti.

Jonavos Vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėjas Elegijus Laimikis tikino, kad šeimą lankę socialiniai darbuotojai nepastebėjo, kad mergina laukiasi. Paklaustas, ar ji slėpė nėštumą, jis teigė: „Mano žiniomis, taip.“

Per pastaruosius du mėnesius tai jau antras miręs naujagimis Jonavoje. Gruodį negyvą kūdikį pagimdė neblaivi į socialinės rizikos sąrašą įtraukta moteris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.