Mirė plaučių uždegimu sirgęs mažylis

Linkaičiuose (Radviliškio r.) gyvenančią šeimą ištiko baisi nelaimė – pirmadienio naktį staiga mirė 6 mėnesių mažylis.

Šešių mėnesių mažylis mirė namuose.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotrauka
Šešių mėnesių mažylis mirė namuose.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 18, 2016, 3:25 PM, atnaujinta Jun 10, 2017, 8:15 PM

Kad sūnus nebegyvas, pirmoji pastebėjo apie 2 val. nakties vežimėlyje miegojusį mažylį pamaitinti atsikėlusi 30-metė motina.

„Ši nelaimė – mįslė visiems. Laukiame teismo medicinos ekspertų išvadų, kad sužinotume tiesą“, – sakė Radviliškio seniūnas Vidmantas Tamošiūnas. Keturis mažamečius vaikus auginanti pora buvo įtraukta į socialinės rizikos šeimų sąrašą. „Šią šeimą stebėjome, bet didelių priekaištų neturėdavome, – kalbėjo seniūnas. – Sutuoktinių butas visada būdavo šiltas, vaikai pamaitinti ir aprengti“.

V.Tamošiūnas sakė, kad kelios dienos iki mirties mažylis buvo parvežtas į namus iš ligoninės. Berniukas buvo susirgęs plaučių uždegimu.

Radviliškio rajono savivaldybės vaiko teisių apsaugos skyriaus darbuotojai sakė, kad ši šeima turėjo problemų dėl alkoholio vartojimo. Išgerdavo abu sutuoktiniai, to viskas baigdavosi santykių aiškinimusi.

Pastarąjį kartą šeima dėl netinkamos vaikų priežiūros buvo bausta pernai gruodį.

Iš policijos pranešimą apie mažylio staigią mirtį gavę Vaiko teisių apsaugos skyriaus darbuotojai nuvažiavo į Linkaičius. Priimtas sprendimas laikinai paimti tris mažamečius ir perduoti juos globoti močiutei. Per tris bus apsispręsta, ar vaikus grąžinti į šeimą.

Per vizitą pastebėta sumušimo žymė vyriausiojo devynmečio berniuko paakyje. Vaikas sakė, kad pagriuvo pats, bet šią versiją dar tikrins ikiteisminį tyrimą atliekantys pareigūnai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.