Kaune į ligoninę patekę šeši vaikai – atskirti nuo motinos

Nešildomuose namuose rasti sušalę šeši vaikai kol kas atskirti nuo motinos. „Reikia intensyviai padėti šeimai ir kad šildymą susitvarkytų“, – portalui lrytas.lt sakė Kauno vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėja Birutė Daugėlienė.

Didžiausia šeimos bėda – socialinių įgūdžių stoka. Jei motinai pavyks jų įgyti, vaikai į šeimą dar gali būti grąžinti.<br>P.Mantauto nuotr.
Didžiausia šeimos bėda – socialinių įgūdžių stoka. Jei motinai pavyks jų įgyti, vaikai į šeimą dar gali būti grąžinti.<br>P.Mantauto nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Sigita Purytė

Jan 20, 2016, 9:46 AM, atnaujinta Jun 10, 2017, 4:16 PM

Šeši mažamečiai vaikai kartu su motina į ligoninę pateko sausio pradžioje, kai juos aplankiusi socialinė darbuotoja nešildomuose namuose vaikus rado sušalusius.

Mažiausiam, 2 metų, vaikui ligoninėje buvo nustatytas bronchitas, jis karščiavo. Kiti slogavo ir kosėjo.

Šeima buvo periodiškai lankoma vaiko teisių gynėjų. Po šio incidento šeimą ėmė stebėti kiti socialiniai darbuotojai. „Kad nauju žvilgsniu pažiūrėtų į šeimą“, – aiškino B.Daugėlienė.

Specialistė stebėjosi Kauno klinikinės ligoninės pateikta informacija, kad vaikai neturėjo elementarių higienos įgūdžių. Ligoninės socialinė darbuotoja tada aiškino, kad vyriausias, dvylikametis, berniukas sakė niekada nevalęs dantų.

„Vaikai lankė dienos centrą, mokėsi ten įvairių higienos įgūdžių. Mažesni vaikai lankė savaitinį darželį, kur gyvendavo 5 darbo dienas, vaikai ten yra mokomi įvairių įgūdžių“, – tikino B.Daugėlienė.

Jos manymu, buvo pateikta neobjektyvi informacija: „Man labai gaila, kad socialiniai darbuotojai skuba pasmerkti šeimą, pateikti kuo juodesnę informaciją. Užuot paskambinę į socialinių reikalų centrą, pasikliauja vien momentiniu pamatymu. Gal jie tuo metu nepasiėmė dantų šepetėlių? Kartais persūdome, kad padarytume sensaciją.“

Kauno vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėja vadino tai viešųjų ryšių akcija. „Tokios viešųjų ryšių akcijos, susijusios su vaiku, man nepriimtinos. Vaikui reikia toliau eiti į mokyklą. Paskui stebimės, iš kur atsiranda patyčios. Reikia atsakingai teikti informaciją“, – aiškino specialistė.

Ji vylėsi, kad ateityje vaikus dar bus galima grąžinti į šeimą. Kartu pripažino, kad socialinių įgūdžių stoka šeimoje yra didelė problema ir reikės daug dirbti, kad vaikai galėtų augti šeimoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.