Girto Šiaulių policininko automobilis nuskriejo į kanalą

Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato (AVPK) Patrulių rinktinės vyriausiasis patrulis 42 metų Laimonas Šimkus sugebėjo per dieną sugriauti karjerą.

Girto Šiaulių policininko automobilis nuskriejo į kanalą.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Girto Šiaulių policininko automobilis nuskriejo į kanalą.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 22, 2016, 8:14 AM, atnaujinta Jun 10, 2017, 12:33 PM

Kone mirtinai girtas avariją padaręs policininkas turės atsisveikinti su tarnyba, nes pažemino pareigūno vardą. 

Istorija prasidėjo ketvirtadienį per pietus, kai į Šiaulių AVPK paskambinę žmonės pranešė apie avariją Noreikių (Šiaulių r.) kaime. Ten buvo pastebėtas nuo kelio nulėkęs ir į griovį įsivertęs mikroautobusas „Volkswagen Sharan“.

Atskubėjęs policijos pareigūnų ekipažas automobilyje aptiko itin smarkiai apgirtusį Šiaulių AVPK Patrulių rinktinės vyriausiąjį patrulį L.Šimkų.

Policininkas sunkiai orientavosi, kas atsitiko. Netrukus paaiškėjo priežastis – alkoholio matuoklis parodė 2,99 promilės. Girtumas sunkiu laikomas, kai alkoholio kiekis viršija 2,50 promilės. 

Pareigūnas buvo neuniformuotas ir avariją patyrė ne darbo metu. Per nelaimę nesusižalojo niekas, tik buvo aplamdytas automobilis. 

L.Šimkus policijoje dirbo nuo 1992 metų. Didžiąją tarnybos dalį dirbo jis buvo patrulis. Pareigūnas keletą kartų buvo skatintas, buvo gavęs keturias tarnybines nuobaudas.

Kadangi pareigūnas savo tyčiniais neteisėtais veiksmais pažemino valstybės policijos pareigūno vardą, sumenkino jos autoritetą, pradėtas tarnybinis patikrinimas. Bus sprendžiama, ar nušalinti jį nuo pareigų.

Už vairavimą išgėrus ir eismo įvykio sukėlimą L. Šimkui, kaip ir visiems eismo dalyviams, pradėta administracinė teisena.

Tačiau tik maža dalis nemalonumų. „Už pareigūno vardo pažeminimą yra tik viena bausmė – atleidimas iš tarnybos“, – sakė Šiaulių AVPK atstovė spaudai Gailutė Smagriūnienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: G. Nausėda ir I. Šimonytė apie antrąjį prezidento rinkimų turą