Telšių pareigūnų žygdarbis – slaptuose policijos stalčiuose

Šeštadienį Telšiuose ant pėsčiųjų tilto virš geležinkelio policininkai išgelbėjo nusižudyti grasinusį jaunuolį. Puikiai ekstremalią situaciją suvaldžiusių pareigūnų žygdarbis taip ir būtų likęs slaptuose policijos stalčiuose, jeigu ne ugniagesių pranešimas.

Nuo šio tilto šokti ketinusį jaunuolį išgelbėjo policininkai.<br>G.Akavickienės nuotr.
Nuo šio tilto šokti ketinusį jaunuolį išgelbėjo policininkai.<br>G.Akavickienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Giedra Akavickienė

Jan 25, 2016, 12:51 PM, atnaujinta Jun 10, 2017, 6:19 AM

Bėda ta, kad nuo 2016 m. sausio 1 d. Telšių apskrities vyriausiasis policijos komisariatas be svarių priežasčių atsisako viešinti paros įvykius, išskyrus ikiteisminius tyrimus.

Šis atvejis rodo, jog policijos sprendimas įvesti cenzūrą pateikiant informaciją visuomenei daro neigiamą poveikį pačios policijos įvaizdžiui.

Tačiau grįžkime prie dramos ant tilto.

Kaip praneša Telšių apskrities priešgaisrinė gelbėjimo valdyba, 15 val. 18 min. gautas pranešimas, kad ant pėsčiųjų tilto virš geležinkelio Simono Daukanto gatvėje stovi vaikinas, kuris ketina nušokti žemyn.

Į įvykio vietą atskubėję ugniagesiai nebeturėjo, ką dirbti, ir išvyko atgal. Mat ekstremalią situaciją šauniai suvaldė policijos pareigūnai.

Policininkai vaikinuką surakino antrankiais ir įsodino į įvykio vietoje budėjusio greitosios medicinos pagalbos automobilį. Pareigūnai medikų ekipažą palydėjo į Regioninės Telšių ligoninės Priėmimo skyrių.

Turėdami pirminę Telšių apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos informaciją, kreipėmės papildomos informacijos į Telšių apskrities vyriausiąjį policijos komisariatą.

Komunikacijos grupės vyriausioji specialistė A.Blaževičienė lrytas.lt patikslino, kad ant tilto paniką sukėlė 19-metis Telšių rajono gyventojas. Beje, įvykio metu jaunuolis buvo blaivus.

Telšių policijos teigimu, pagalbą vaikinui iškvietė artimieji.

Paprašius papasakoti apie gelbėjimo operaciją, policijos atstovė sakė, jog atvykus į pagalbą vaikinas stovėjo ant tilto, nebuvo nei persisvėręs, nei užlipęs ant turėklų. Prie jaunuolio priėję policininkai čiupo už rankos, kad jis nesugalvotų šokti.

Tačiau vaikinas nesutiko lipti nuo tilto, laikėsi už turėklų, tad pareigūnams nieko kito nebeliko, kaip panaudoti specialiąsias priemones – antrankius.

Surakinus rankas, jaunuolis saugiai nuvestas nuo tilto.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.