Dešimties mėnesių kūdikį pražudė puponautas?

Joniškio rajone dešimties mėnesių berniuką galėjo pražudyti puponautas – pupelės formos plastmasinis žaisliukas – kurį mažylis prieš užspringstant buvo įsikišęs į burną.

Užspringęs žaislu Joniškyje mirė 10 mėn. kūdikis.<br>J.Stacevičiaus asociatyvioji nuotr.
Užspringęs žaislu Joniškyje mirė 10 mėn. kūdikis.<br>J.Stacevičiaus asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 29, 2016, 8:29 AM, atnaujinta Jun 9, 2017, 10:27 PM

Skaudi nelaimė įvyko ketvirtadienį vakare kūdikiui žaidžiant senelių namuose.

Mažą žaisliuką į burną įsikišęs berniukas žingsniavo po kambarį, kol praradęs pusiausvyrą staiga klestelėjo ant užpakalio.

Pargriuvęs mažylis ėmė springti.

Iš pradžių vaiką bandė gelbėti namiškiai, tačiau padaryti nepavykus iškvietė greitąją pagalbą.

Atgaivinti mažylio nepavyko

Joniškio rajono savivaldybės greitosios medicinos pagalbos stoties direktorius Romutis Valentukevičius sakė, kad apie žaisliuku paspringusį kūdikį jiems buvo pranešta ketvirtadienį 16 val. 38 min. „Į įvykio vietą buvo pasiųstas greitosios pagalbos ekipažas.

Kūdikį mūsų medikai perėmė iš automobiliu jį ligoninėn vežti suskubusių artimųjų. Į mūsų rankas patekęs mažylis jau buvo ištiktas klinikinės mirties: jis nekvėpavo, širdis nebeplakė, akių vyzdžiai buvo išsiplėtę, o kūnelis – pradėjęs mėlti.

Nepaisant to, greitosios medikai bandė mažylį atgaivinti, tačiau to padaryti nepavyko“, – portalui lrytas.lt sakė R.Valentukevičius.

Vertins ir suaugusiųjų veiksmus

Kad kūdikis jau yra miręs galutinai konstatavo Joniškio ligoninės, į kurią mažylis buvo atvežtas, priėmimo skyriaus medikai.

Pranešimą apie kūdikio mirtį gavę Joniškio rajono policijos komisariato pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl mirties priežastis nustatymo. Jį atliksiantys tyrėjai ne tik kūdikio mirties aplinkybes, bet ir vertins jį prižiūrėjusių suaugusiųjų veiksmus.

Ant mažų žaislų ar mažų detalių turinčių žaislų pakuočių yra užrašai perspėjantys, kad tokių žaislų negalima duoti jaunesniems kaip 3 metų vaikams.

Žaisliuku užspringęs berniukas buvo vienintelis vaikas šeimoje – juo rūpinosi mama, o tėvas dirbo užsienyje. Jauna šeima gyveno pas senelius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.