Po tragedijos vaikų šventėje – kaltųjų paieška

Vaikų šventėje pomidorą vaidinusi moteris žuvo prispausta alpinizmo sienelės, tačiau kaltinimai dėl jos žūties pateikti ne šio įrenginio šeimininkams, o renginį organizavusiam valdininkui.

Vilnietis P.Kasperūnas teisme sulaukė kaltinimų dėl savo kolegės žūties.<br>„Lietuvos ryto“ televizijos nuotr.
Vilnietis P.Kasperūnas teisme sulaukė kaltinimų dėl savo kolegės žūties.<br>„Lietuvos ryto“ televizijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Milda Kuizinaitė („Lietuvos rytas“)

Jan 29, 2016, 5:02 AM, atnaujinta Jun 9, 2017, 10:39 PM

Vilniuje, prie Baltojo tilto, vykusį renginį „Kai sportas suvienija mus“ prieš pusantrų metų fotografavusi Žana Milišiūnaitė iki šiol negali žiūrėti į šias nuotraukas.

Jas peržiūrėjo tik policijos tyrėjai, kurie aiškinosi, kaip šiame renginyje žuvo tuo metu Vilniaus visuomenės sveikatos biure dirbusi 34 metų Jolita Mackevičiūtė.

Kolegė dar spėjo nufotografuoti, kaip vaikų šventėje Vitaminuką Tuką vaidinusi ir pomidoro kostiumu apsirengusi moteris ruošiasi kopti alpinistų sienele. Jos žūties aplinkybes pradėjo aiškintis Vilniaus miesto apylinkės teismas.

Kaltinimai dėl nelaimės pateikti vienam šventės rengėjų – Vilniaus visuomenės sveikatos biuro direktoriaus pavaduotojui Povilui Kasperūnui.

Šventės rytą – 2014 metų liepos 17-ąją – prie Baltojo tilto jis atvyko vienas pirmųjų.

Kartu su pažįstamais iš bendrovės „Montis Magia“ P.Kasperūnas atvežė laipiojimo sienelę, kurią pats padėjo ir sumontuoti.

Sienele galėjo laipioti krepšinio rungtynėse nedalyvavę vaikai.

Kaip vaikams sekasi kopti siena, prižiūrėjo „Montis Magia“ marškinėliais vilkėjusios merginos. Šios bendrovės darbuotojus prokuratūra įtraukė į liudytojų sąrašą, nors advokatai įsitikinę, kad dalis atsakomybės turi tekti ir jiems.

Šalia sienelės beveik per visą šventę buvo ir P.Kasperūnas. Byloje teigiama, jog valdininkas yra baigęs alpinizmo kursus ir turėjo žinoti, kokie pavojai gali tykoti kopiančiųjų.

Baigiantis renginiui išbandyti šią pramogą panoro pomidoro kostiumu pasipuošusi J.Mackevičiūtė.

„Po šventės jau buvome pavargę ir norėjome važiuoti namo, todėl aš Jolitai pasiūliau padėti persirengti, bet ji mane jėga tempė prie tos sienelės“, – pasakojo šiuo metu Kretingos visuomenės sveikatos biurui vadovaujanti Ž.Milišiūnaitė.

J.Mackevičiūtė kopti į viršų nusprendė nė nenusivilkusi nepatogaus pūsto kostiumo. Ji buvo pritvirtinta virvėmis, bet kopti pradėjo be šalmo.

Kai renginį fotografavusi Ž.Milišiūnaitė atsisuko į kolegę, ji buvo įveikusi apie pusę 6 metrų aukščio sienelės.

„Ji buvo ne užlipusi, o užkelta, nes taip apsirengus kopti buvo sunku. Tam nepritaikyti batai slydo nuo akmenų, vienas jų visai nukrito“, – teisme pasakojo Ž.Milišiūnaitė.

Sienele sunkiai kopiančią bendradarbę virve tempė P.Kasperūnas. Byloje teigiama, jog jam bandė padėti dar vienas nepažįstamas vyras. Staiga sienelė griuvo ir prispaudė J.Mackevičiūtę.

Kilus triukšmui, į pagalbą subėgo ir aikštelėje tinklinį žaidę žmonės, bet atkėlus sienelę moteris buvo nebegyva.

Vilniaus visuomenės sveikatos biuro darbuotojai teisme sutartinai tvirtino, jog J.Mackevičiūtė sienele kopė savo iniciatyva – toks personažo pasirodymas nebuvo numatytas renginio scenarijuje.

Tačiau tuo netiki žuvusiosios artimųjų advokatė Birutė Jankevičienė. Ji įsitikinusi, kad Vitaminuko Tuko pasirodymas ant sienelės turėjo būti paskutinis šventės akcentas. Advokatės nuomone, po nelaimės ši pavojinga pramoga turėjo būti uždrausta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: koks svarbiausias O. Scholzo vizito tikslas?