Draugai neišgirdo prie žmonos karsto gedinčio vyro perspėjimo

Žiežmarius sukrėtė skaudi tragedija – nuo vėžio mirus žmonai, iš gyvenimo pasitraukė jos vyras. Kaišiadorių rajono gyventojus nelaimė sukrėtė dar ir todėl, kad žiežmariškis prieš kraupų žingsnį garsiai kalbėjo apie ketinimą žudytis.

Prie žmonos karsto vyras perspėjo – nusižudys. Po kelių valandų policija rado jo kūną be gyvybės ženklų.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Prie žmonos karsto vyras perspėjo – nusižudys. Po kelių valandų policija rado jo kūną be gyvybės ženklų.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Sigita Purytė

Feb 8, 2016, 10:35 AM, atnaujinta Jun 8, 2017, 8:35 PM

Sekmadienio vakarą savo namų kieme buvo rastas negyvo Gedo Š. kūnas. Apie savižudybę vyras garsiai kalbėjo prie šeštadienį pašarvotos savo žmonos karsto, tačiau žmonės nemanė, kad vyras įgyvendins savo žodžius.

„Prie karsto jis kalbėjo, kad nusižudys, bet niekas nepatikėjo. Niekas nepagalvojo, kad taip gali nutikti. Žiežmariams – tai baisi tragedija“, – pripažino viena miestelio gyventoja. 

Vyro kūnas buvo rastas sekmadienį 19 val. jo nuosavo namo kieme Vytauto gatvėje. Policija pradėjo tyrimą, keliama versija – savižudybė.

Velionio namai ir mirties vieta – visai netoli laidojimo namų. Sutuoktiniai gyveno su dvidešimt kelerių metų sūnumi ir senyvo amžiaus Gedo Š. motina.

Vyras daug metų supirkinėjo metalo laužą. Jį pažinojo kone visi Žiežmarių gyventojai, supirkėją vadino Šmitu.

Žmona buvo pašarvota šeštadienį. Ją pakirto vėžys. „Greičiausiai žmonos vienos nelaidos, laidos juos abu“, – spėjo gyventoja.

Velionei buvo 48 metai, jos vyrui – 57 metai.

„Sūnus – labai geras, ne banditas, lėtas. Visi labai gaili sūnaus“, – kalbėjo moteris.

Žiežmarių šarvojimo salė lūžta nuo žmonių. Miestelio gyventojai skuba išreikšti šeimai užuojautą.

Gyventojų liudijimu, anksčiau Gedas Š. kentėjo dėl priklausomybės nuo alkoholio, tačiau ilgą laiką buvo nustojęs gerti. Į žalingą įprotį vyras vėl ėmė slysti paūmėjus žmonos ligai.

Psichologas Paulius Skruibis

Visų pirma norisi užjausti artimuosius, kurie per kelias dienas neteko dviejų žmonių. Tokioje situacijoje man nesinori svarstyti, ką kitaip buvo galima daryti. Man atrodo, kad dabar svarbiausia galvoti, kaip padėti labiausiai šių netekčių paveiktiems žmonėms – čia svarbus ir paprastas žmogiškas palaikymas, galbūt gali prireikti ir psichologinės paramos.

Rekomenduočiau svetainę artimiems.lt, kurią kuria artimųjų dėl savižudybės netekę žmonės.

Dėl reagavimo į savižudybės riziką, teoriškai taip – kiekvieną užuominą ar tiesų pasakymą „aš nusižudysiu“ reikėtų priimti labai rimtai. Tačiau gyvenime viskas sudėtingiau – kadangi žymiai daugiau žmonių kalba apie savižudybę, negu nusižudo, esame linkę galvoti, kad tos kalbos nieko nereiškia.

Be to, jei žmogus apie savižudybę užsimena dažnai, aplinkiniai pavargsta į tai reaguoti, ypač, jei žmogus atsisako bet kokios pagalbos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.