Alytuje darbo vietoje mirė savivaldybės sargas

Ryte į darbą atėję Alytaus rajono savivaldybės darbuotojai išgirdo skaudžią žinią – septintą valandą sargams skirtame kabinete kėdėje rastas miręs 58 metų Vitas Aleksa. Savivaldybėje sargu jis dirbo jau šešiolika metų.

Alytaus savivaldybėje mirė sargas.<br>R.Bernatavičienės nuotr.
Alytaus savivaldybėje mirė sargas.<br>R.Bernatavičienės nuotr.
Alytaus savivaldybėje mirė sargas.<br>Z.Šilinsko nuotr.
Alytaus savivaldybėje mirė sargas.<br>Z.Šilinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Genovaitė Rafanavičienė

2016-02-11 13:01, atnaujinta 2017-06-08 10:49

Atskubėję greitosios pagalbos medikai nelaimėliui nebegalėjo padėti. Mirties priežastis paaiškės atlikus teismo medicinos ekspertizę. Bus aišku,  ar tai negalėjo būti gripo komplikacija.

Jis į darbą atėjo trečiadienį 17 valandą ir turėjo budėti iki 8 valandos ryto.

Jau vakare išeidama iš darbo viena savivaldybės darbuotoja pastebėjo, kad sargas atrodo liguistai, paragino kreiptis į medikus, bet jis teigė, jog jaučiasi gerai. O ketvirtadienį ryte pirmoji į savivaldybę 6 valandą 20 minučių atėjusi kita darbuotoja ilgokai skambino prie lauko durų, kol jas atidarė V.Aleksa.

Visada linksmas, gerai nusiteikęs vyras šįkart be nuotaikos sunkiai nulipo laiptais ir giliai atsikosėjo, todėl moteris paragino nejuokauti ir kuo greičiau kreiptis į gydytoją.

6 valandą 40 minučių į darbą atėjusi antra savivaldybės darbuotoja jau galėjo pati atsirakinti duris su kortele, todėl sargo nekvietė. Po keliolikos minučių būdama kabinete ji išgirdo vieną po kito besikartojančius skambučius prie lauko durų. Sargas nepriėjo jų atidaryti.

Tuomet ji pati nulipo laiptais į pirmą aukštą, įleido pašto darbuotoją. Ši, kaip įprastai, laiškus ir spaudą nunešė į sargo kabinetą. Laikrodis rodė 7 valandą.

Čia ji ir pamatė kėdėje susmukusį V.Aleksą be gyvybės ženklų ir skubiai iškvietė greitąją medicinos pagalbą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.