Pratybose susižeidė Lietuvos karys

Klaipėdos rajone per lauko

Pratybose susižeidė Lietuvos karys.<br>J. Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Pratybose susižeidė Lietuvos karys.<br>J. Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 11, 2016, 4:32 PM, atnaujinta Jun 8, 2017, 9:46 AM

Klaipėdoje dislokuoto Kunigaikščio Butigeidžio dragūnų bataliono III kuopos kulkosvaidininko padėjėjas, nuolatinės privalomosios pradinės karo tarnybos karys susižeidė, kai šaudė imitaciniais šoviniais – atskriejusi tūta prakirto akies voką ir pažeidė akį.

Kaip BNS informavo laikinai kariuomenės Sausumos pajėgų viešųjų ryšių karininko pareigas einantis majoras Marius Geležiūnas, nelaimė įvyko ketvirtadienį per pietus, sužeistasis – 1992 metais gimęs šauktinis.

„Vyko šaudymas, buvo naudojami imitaciniai šoviniai. Ar šaudoma pilnais, ar tuščiais šoviniais, tūtos vistiek išlekia – buvo tokia taktinė situacija, kad viena tūta pataikė kariui į akį“, – paaiškino M.Geležiūnas.

Anot jo, kariui skubiai suteikta pirminė medicinos pagalba, jis nuvežtas į Klaipėdos ligoninę, vėliau pervežtas į Kauno klinikas tolimesniems tyrimams.

Kol kas nėra aišku, ar incidentas pakenkė kario regėjimui. Apie įvykį kario artimieji informuoti. Dėl įvykio pradėtas tyrimas.

Vasario 9 –11 dienomis 130 Dragūnų bataliono nuolatinės privalomosios pradinės karo tarnybos karių dalyvavo skyrių vertinamosiose lauko pratybose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: svečiuose – L. Mažylis, Ž. Pinskuvienė ir V. P. Andriukaitis