Žygyje užgesusio Alytaus gydytojo sūnus: „Tėvas mirė kaip karys“

Pėsčiųjų žygio metu Lazdijų rajone mirusio Alytaus gydytojo vis dar laukia šalikelėje paliktas jo automobilis. „Tėvas mylėjo gyvenimą ir kitais laikais pasakytų, kad mirė kaip karys. Dabar taikūs laikai, galbūt taip ir negalima sakyti“, – kalbėjo gydytojo Vinco Guduko sūnus.

V.Gudukas mirė įveikęs 30 kilometrų.<br>„Lrytas.lt“ fotomontažas
V.Gudukas mirė įveikęs 30 kilometrų.<br>„Lrytas.lt“ fotomontažas
V.Gudukas mirė įveikęs 30 kilometrų.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
V.Gudukas mirė įveikęs 30 kilometrų.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
V.Gudukas mirė įveikęs 30 kilometrų.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
V.Gudukas mirė įveikęs 30 kilometrų.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
V.Gudukas mirė įveikęs 30 kilometrų.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
V.Gudukas mirė įveikęs 30 kilometrų.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Feb 21, 2016, 8:02 PM, atnaujinta Jun 7, 2017, 4:15 AM

68 metų Alytaus apskrities Stasio Kudirkos ligoninės gydytojas mirė šeštadienį pėsčiųjų žygio Lazdijų rajone metu. Jis nugriuvo ant žemės paskutiniame žygio etape, įveikęs 30 kilometrų.

Vyrą gaivino žygio organizatoriai, suteikė pirmąją pagalbą. Vėliau atvyko Lazdijų rajono medikų brigada, bet ji jau niekuo negalėjo padėti. Manoma, kad vyrui sustojo širdis.

Sveikata niekada nesiskundė

Mirusio gydytojo sūnus Evaldas Gudukas į Alytų pas tėvus sugrįždavo kartą per porą savaičių. Pasak jo, tėvas visada jautėsi linksmas ir nekilo jokių įtarimų, kad taip gali atsitikti.

Ketvirtadienį sūnus paskutinį kartą pajūryje Perkėloje kalbėjo su savo tėvu telefonu. „Jis buvo puikiai nusiteikęs. Kalbėjo apie žygį, kad ketina dalyvauti ir nebuvo jokių įtarimų apie nelaimę. Mes visada jį palaikydavome. Jis pats medikas ir save puikiai pažinojo ir žinojo, kokios gali būti pasekmės. Turbūt ir pats nesitikėjo, kad gali taip sustreikuoti sveikata. Niekada nesiskundė.

Visą savo gyvenimą jis dirbo gydytoju ir džiaugėsi išgelbėtomis gyvybėmis. Tik kelis metus buvo išėjęs į politiką, tapo rajono vicemeru, tačiau vėl sugrįžo į gydytojo kėdę“, – prisiminė sūnus.

Atsisakė aviacijos suvažiavimo

V.Gudukas šeštadienį buvo kviečiamas dalyvauti Lietuvos aviacijos veteranų sąjungos suvažiavime, tačiau gydytojas pasirinko pėsčiųjų žygį.

Vyras mėgo pėsčiųjų žygius ir ne kartą juose dalyvavo. Praėjusių metų gruodžio 12 dieną sėkmingai įveikė Merkinėje 25 kilometrų maršrutą. Dievino pasivaikščiojimus gamtoje. Dažnai susitikdavo su sklandymo meistrais, o kartais nueidavo ir į sporto klubą.

„Tėtis buvo užsispyręs, mėgdavo siekti tikslo iki galo. Jis buvo pagavęs entuziazmą sportuoti. Manau, kad pats būdamas medikas pilnai įvertino savo galimybes ir atstumą. Jis buvo žmogus kovotojas“, – kalbėjo sūnus.

Nestokojo humoro jausmo

V.Guduką kolegos apibūdino kaip nuostabų, pareigingą žmogų, kuris nestokojo humoro jausmo. Jis buvo ne tik gydytojas chirurgas-urologas, dėstytojas, tačiau ir politinis bei visuomenės veikėjas, sklandymo sporto meistras, kuris Alytaus aeroklube ir kitose vietose atliko 127 šuolius parašiutu ir 4 eksperimentinius šuolius su katapulta iš 10 tūkst. ir 15 tūkst. metrų aukščio.

Vyras priklausė Lietuvos kariuomenės kūrėjų savanorių sąjungai, Lietuvos atsargos karininkų sąjungai, Lietuvos šaulių sąjungai, Lietuvos aviacijos veteranų sąjungai bei Sausio 13-osios brolijai. Buvo įteikti žymūs apdovanojimai – Sausio 13-osios atminimo medalis ir Vyčio kryžiaus ordino medalis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.