Po STT apklausos – baisus valstybės tarnautojos žingsnis

Byloje dėl galimo kyšininkavimo skirstant nedarbo pašalpas Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) agentų prieš keturias dienas apklausta Mosėdžio seniūnijos (Skuodo r.) specialistė 51 metų Danutė Stonkuvienė neištvėrė įtampos – ilgametė darbuotoja penktadienio rytą nusižudė.

Policija dėl savižudybės turėtų pradėti ikiteisminį tyrimą. Neatmetama, kad pareigūnai aiškinsis ir galimo privedimo prie savižudybės versiją.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Policija dėl savižudybės turėtų pradėti ikiteisminį tyrimą. Neatmetama, kad pareigūnai aiškinsis ir galimo privedimo prie savižudybės versiją.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Manoma, kad Mosėdžio seniūnijos darbuotojos sprendimui žudytis įtakos galėjo turėti iškelta baudžiamoji byla ir STT atlikta jos apklausa galimo kyšininkavimo byloje.<br>M.Patašiaus nuotr.
Manoma, kad Mosėdžio seniūnijos darbuotojos sprendimui žudytis įtakos galėjo turėti iškelta baudžiamoji byla ir STT atlikta jos apklausa galimo kyšininkavimo byloje.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 27, 2016, 4:44 PM, atnaujinta Jun 6, 2017, 7:30 AM

D.Stonkuvienė penktadienį palaukė, kol jos sutuoktinis ūkininkas ryte išvyks iš namų, ir paskambino kolegoms – pasakė, kad vėluos į darbą.

„Apie 10 valandą pradėjome jos ieškoti. Vyras ją rado prie namų“, – virpančiu balsu pasakojo Mosėdžio seniūnijos socialinė darbuotoja Irena Zubienė.

Tris vaikus užauginusi, dviejų anūkų sulaukusi moteris buvo rasta pasikorusi Liepų gatvėje.

Anksčiau D.Stonkuvienė Mosėdyje dirbo buhaltere. Prieš dvejus metus ji buvo įdarbinta seniūnijoje specialiste, užsiėmė raštvedybos reikalais.

„Nieku gyvu netikiu, kad Danutė galėjo daryti ką nors negero. Ji buvo sąžininga, šilta, paslaugi – puikiai sutardavo su bendradarbiais ir kitais seniūnijos gyventojais. Ją mėgo visa bendruomenė. Niekada nebuvo galima suabejoti jos dorumu. Jokių turtų ji nesusikrovė – su vyru ūkininkavo.

Įtarimai kolegę labai prislėgė. Danutė buvo jautraus būdo. STT darbo metodai galėjo ją smarkiai paveikti. Pareigūnai antradienio rytą išsivežė ją iš darbo ir ilgai apklausinėjo, jos darbo vietoje buvo atlikta krata“, – prisiminė I.Zubienė.

Po apklausos D.Stonkuvienei buvo skirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Trečiadienį D.Stonkuvienė grįžo į darbovietę, bet jai, I.Zubienės žiniomis, buvo uždrausta bendrauti su kolegomis.

Ketvirtadienį moteris pasirodė darbe, bet paskui išvyko pas advokatą.

D.Stonkuvienė amžino poilsio atguls Mosėdyje.

Policija dėl savižudybės turėtų pradėti ikiteisminį tyrimą. Neatmetama, kad pareigūnai aiškinsis ir galimo privedimo prie savižudybės versiją.

Trečiadienį STT išplatino pranešimą, kad dėl galimai padaryto korupcinio nusikaltimo apklaustas seniūnas, seniūnijos specialistė ir Darbo biržos Skuodo skyriaus klientų aptarnavimo skyriaus vyresnioji specialistė.

„Įtariama, kad šie valstybės tarnautojai sistemingai už kyšius klastojo Darbo biržoje užsiregistravusių asmenų darbo laiko apskaitos žiniaraščius ir įrašydavo juose žinomai neteisingus duomenis apie neva atliktus viešuosius darbus.

Taip pat manoma, kad už tariamai atliktus viešuosius darbus gautą atlyginimą fiktyviai dirbantys asmenys kaip kyšį atiduodavo minėtiems valstybės tarnautojams“, – rašoma STT pranešime.

Kaip vėliau išaiškėjo, du iš trijų STT paminėtų valstybės tarnautojų – Mosėdžio seniūnas Augenijus Zabitis ir specialistė D.Stonkuvienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.