Po tragedijos Kazlų Rūdoje – kariuomenės išminuotojų perspėjimas

Po tragedijos Kazlų Rūdoje, kuomet ardydami seną sprogmenį žuvo du vyrai, kariuomenės išminuotojai vėl perspėja, kokių saugumo priemonių reikia imtis, jei radote įtartiną daiktą. Nors šie patarimai jau ne kartą išsakyti viešai, išminuotojų manymu, žmonėms tai reikia priminti nuolat.

Po tragedijos Kazlų Rūdoje – kariuomenės išminuotojų perspėjimas.<br>sprogmenys.lt nuotr.
Po tragedijos Kazlų Rūdoje – kariuomenės išminuotojų perspėjimas.<br>sprogmenys.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 5, 2016, 3:50 PM, atnaujinta Jun 2, 2017, 3:38 PM

„Šeštadienio rytą Kazlų Rūdoje du vyrai radę ir parsinešę namo seną sprogmenį greičiausiai mėgino jį ardyti. Kuo tai baigėsi, rašo visi naujienų portalai. Užuojauta artimiesiems ir skaudus priminimas visiems – Lietuvoje, tiek sausumoje, tiek jūroje vis dar likę senų sprogmenų, juos rasti galima ne tik poligonuose, bet net ir bulvių laukuose.

Radę kažką panašaus į tai – NELIEČIAME, o ką jau kalbėti apie ardymą. Skambiname 112, atvyks mūsų išminavimo grupė ir sprogmenį sutvarkys profesionaliai“, – rašoma Juozo Vitkaus inžinerijos bataliono žinutėje socialiniame tinkle „Facebook“.

Čia pat kariškiai pateikia ir nuorodą į atmintinę, kurioje be kita ko publikuojamos ir įvairiausių sprogmenų nuotraukos, kad juos būtų lengviau atskirti. Jei norite peržiūrėti šią atmintinę ir nuotraukas, sprogmenys.lt/index.php?menu=radus_sprogmeni"="">sprogmenys.lt/index.php?menu=radus_sprogmeni"" target="_blank">spauskite čia.

Kaip jau skelbė lrytas.lt, šeštadienį prieš vidurdienį Kazlų Rūdoje nugriaudėjęs sprogimas pražudė du vietos gyventojus. Spėjama, kad vyrai poligone radę sprogmenį ir jį parsinešę namo bandė ardyti.

Taip pat šeštadienį tragedijos per plauką išvengta Šakių rajone. Čia sprogmenį radęs vyras, jį parsinešė namo. Spėjama, kad miške vyras rado nuo Antrojo pasaulinio karo likusį sprogmenį.

Parsinešęs radinį namo, vyras apie jį pranešė policijai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.