Balbieriškio upelyje rastas dingusio studento M. Tautvydo kūnas

Balbieriškyje rastas jauno vyro kūnas. Spėjama, kad tai gali būti prieš du mėnesius dingusio Kauno technologijos universiteto (KTU) studento 19 metų Martyno Tautvydo kūnas.

M.Tautvydas dingo sausio 29-ąją.<br>„Facebook“ nuotr.
M.Tautvydas dingo sausio 29-ąją.<br>„Facebook“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-04-02 13:05, atnaujinta 2017-05-30 18:29

„Taip, tai Martyno kūnas“, – naujienų portalui lrytas.lt patvirtino vaikino tėvas Žydrūnas Tautvydas. Pasak jo, mirties priežastis paaiškės ekspertams ištyrus kūną, kuris smarkiai apiręs. Didelė tikimybė, kad žmogus vandenyje atsidūrė dingimo dieną ar artimiausiomis dienomis. 

Kol kas lieka neatsakyta į klausimą, kas tai: savižudybė, nužudymas ar nelaimingas atsitikimas?

Tėvai visą laiką tikėjo, kad sūnus išvykęs į užsienį. Policijos pareigūnai šią versiją taip pat laikė viena įtikinamiausių. Žinia apie M.Tautvydo žūtį sukrėtė tiek tėvus, tiek visą Balbieriškio miestelį. 

Liudininkai pranešė, kad kūnas šeštadienį aptiktas miestelio pakraštyje tekančiame Peršėkės upelyje.

Pirminiais duomenimis, kūną aptiko žvejoti atvykę vyrai. Jį matę gyventojai neabejojo, kad tai dingęs vaikinas. Liudininkai pasakojo, neva rasta kuprinė, kurioje buvo mobiliojo ryšio telefonas ir plyta.

Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato budėtojai patvirtino, kad rastas kūnas, tačiau negalėjo patvirtinti, kad tai – M.Tautvydo kūnas. Įvykio vietoje dirba pareigūnų grupė.

M.Tautvydas keistomis aplinkybėmis dingo sausio 29-ąją, apie vidurdienį. Balbieriškio miestelyje (Prienų r.) gyvenantis jaunuolis tėvams pasakė, kad važiuoja į Kauną. Vaikinas ketino sėsti į autobusą, kuris iš Balbieriškio išvyko 12 val. 30 min.

Vis dėlto policijos pareigūnų apklausiamas šio autobuso vairuotojas neprisiminė, kad toks žmogus būtų įlipęs Balbieriškyje.

M.Tautvydo mobiliojo ryšio telefonas visą laiką buvo išjungtas. Išvykdamas studentas jokio pranešimo nepaliko, ištrynė kompiuteryje buvusią informaciją. Vėliau nustatyta, kad vaikinas daugiau kaip mėnesį išvis nesilankė universitete.

Jaunuolis kilęs iš gražios ir gerbiamos šeimos, abu jo tėvai – pedagogai. M.Tautvydas niekada tėvams nekėlė jokių rūpesčių ir visa galva buvo pasinėręs į kompiuterių pasaulį. Jaunuolis neturėjo nei labai artimų draugų, nei merginos. Tėvai taip pat aktyviausiai aptarinėjo versiją, kad sūnus gali būti išvykęs į užsienį, tačiau nieko negalėjo atskleisti apie tokio poelgio priežastis. 

Nuo sausio 29-osios studentas jokia forma nebandė užmegzti ryšio nei su artimaisiais, nei su pareigūnais. Pastariesiems lig šiol nepavyko nustatyti kelio, kuriuo iš Balbieriškio patraukė ieškomasis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.