Save padegęs kalinys neišgyveno

Šiaulių medikams nepavyko išgelbėti save padegusio nelaimėlio. Dėl smarkiai apdegusio vyriškio gyvybės buvo kovojama pustrečios paros, bet nebepadėjo niekas.

Nelaimė įvyko Šiaulių tardymo izoliatoriaus kameroje.<br>G.Šiupario nuotr.
Nelaimė įvyko Šiaulių tardymo izoliatoriaus kameroje.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 4, 2016, 10:38 AM, atnaujinta May 30, 2017, 3:08 PM

Į Respublikinę Šiaulių ligoninę nukentėjusysis buvo atgabentas kovo 31-osios vakarą. 45 metų vyriškis buvo apdegęs itin smarkiai – medikai konstatavo, kad jis nudegė apie pusę kūno. Nelaimėliui nustatyti gilūs 2-4 laipsnio nudegimai.

Nelaimė įvyko Šiaulių tardymo izoliatoriaus (ŠTI) laikinojo sulaikymo kameroje. Kai budėję pareigūnai pastebėjo, liepsną buvo apėmė, liepsną buvo apėmusi beveik visus įkalintojo drabužius.

Savižudis išsyk buvo išgabentas į ligoninę ir paguldytas į Chirurginės reanimacijos skyrių. Nukentėjusiojo būklė buvo itin sunki, todėl jo nebuvo galima vežti gydyti į Kauną.

Neoficialiomis žiniomis, laisvėje vyriškis buvo įjunkęs į kvaišalus ir sirgo nepagydoma liga.

45 metų įkalintasis šiemet išklausė du nuosprendžius. Už vagystes, plėšimą ir turto sugadinimą jam Klaipėdos teismas skyrė 2 metų įkalinimo bausmę.

Iš uostamiesčio jis buvo pargabentas praėjusį trečiadienį, o ketvirtadienio vakarą pabandė žudytis. Tikėtina, kad jį ištiko abstinencijos sindromas.

Nors įkalintasis susižalojo pats, ŠTI pradėtas tarnybinis patikrinimas – aiškinamasi, ar tinkamai pareigas atliko pareigūnai.

Įkalintiesiems turėti žiebtuvėlį ar degtukų nėra draudžiama.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.