Su šautine žaizda galvoje Zarasų r. rastas negyvas 12-metis

Zarasų policija tiria tragedijos Zarasų rajone aplinkybes. Trečiadienio popietę su šautine žaizda galvoje rastas negyvas dvylikametis.

Su šautine žaizda galvoje rastas negyvas 12-metis.<br>D.Umbraso asociatyvi nuotr.
Su šautine žaizda galvoje rastas negyvas 12-metis.<br>D.Umbraso asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 7, 2016, 9:04 AM, atnaujinta May 30, 2017, 5:43 AM

Kaip pranešė Policijos departamentas, trečiadienį, apie 16 val. 10 min., Zarasų r., Kumpuočių kaime, namuose, rastas dvylikamečio kūnas su šautine žaizda galvoje.

Greta negyvo vaiko rastas lygiavamzdis dvivamzdis medžioklinis šautuvas.

Dėl šios tragedijos pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Zarasų r. policijos komisariato viršininkas Vitalis Kutkauskas ketvirtadienio rytą lrytas.lt sakė, kad ikiteisminis tyrimas tik pradėtas, tad atsakymų į daugelį klausimų dar nėra.

„Dabar turime tik faktą. Visi atsakymai – vėliau. Dabar situaciją aiškinamės. Pradėtas ikiteisminis tyrimas mirties priežasčiai nustatyti. Tai reiškia, kad kol kas nužudymo versijos nekeliame“, – sakė V.Kutkauskas.

Daug klausimų kelia ir šalia negyvo vaiko rastas ginklas. Šautuvas nepriklausė berniuko tėvams, jis šeimos namuose buvo likęs nuo senesnių šeimininkų laikų.

Šautuvas atiduotas tirti ekspertams, jie turi pasakyti, kuriai šaunamųjų ginklų kategorijai jis priklauso. Gavus ekspertų išvadas policija spręs dėl tolesnių veiksmų, apsispręs, kaip vertinti jo buvimą šeimos namuose.

„Kol kas mes nieko nekaltiname, nes turi būti daugybė specialisto išvadų. Visų pirma turi būti atsakymas į klausimą, koks tai ginklas. Taip pat turi būti balistinės ekspertizės, trasologinės ekspertizės ir visos kitos. Dabar tyrimas tik pradėtas ir todėl daug komentuoti negaliu“, – sakė Zarasų policijos komisariato vadas.

Berniuko šeima į namą, kuriame įvyko nelaimė, nusipirkę iš buvusios šeimininkės, atsikraustė prieš metus. Pasak komisaro, tai yra normali lietuviška šeima. Abu tėvai turi aukštąjį išsilavinimą, abu dirba. Policija jokių duomenų apie šią šeimą neturėjo.

Žuvęs 12-metis buvo jauniausias vaikas šeimoje. Kiti du – žymiai vyresni. Vietos mokyklą berniukas buvo pradėjęs lankyti tik rugsėjį. Prieš tai jis mokėsi kitoje vietoje.

Kokia realiausia nelaimės versija – savižudybės, nelaimingo atsitikimo ar kita – V.Kutkauskas nepanoro svarstyti: „Yra labai daug klausimų. Dalį atsakymų pateiks specialistai, dalį duomenų mes ir patys susirinksime. Pasakyti, kas nutiko, bus galima tik turint visus duomenis.“ 

Nelaimės tyrimas tęsiamas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.