Pabradės poligone karius sužalojo sprogimas

Antradienio vakarą iš Pabradės poligono į ligoninę pristatyti du jauni kariai. 18 ir 19 metų vaikinai, pirminiais duomenimis, nesunkiai nukentėjo per sprogimą poligone.

Nelaimė nutiko vykdant kovinio šaudymo pratybas su prieštankiniais granatsvaidžiais „Carl Gustaf“.<br>A.Vaitkevičiaus archyvo nuotr.
Nelaimė nutiko vykdant kovinio šaudymo pratybas su prieštankiniais granatsvaidžiais „Carl Gustaf“.<br>A.Vaitkevičiaus archyvo nuotr.
Kariai sužaloti nesunkiai.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Kariai sužaloti nesunkiai.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2016-05-10 18:57, atnaujinta 2017-05-26 00:38

Krašto apsaugos ministerijos duomenimis, incidentas įvyko apie 17 val. 30 min. Lietuvos kariuomenės Generolo Silvestro Žukausko poligone Pabradėje (Švenčionių r.) vykdant kovinio šaudymo pratybas su prieštankiniais granatsvaidžiais „Carl Gustaf“.

Kariams įvykio vietoje buvo suteikta pirmoji medicininė pagalba ir jie buvo pristatyti į Generolo Silvestro Žukausko poligone esantį medicinos punktą. Sužalojimus patyrę jaunuoliai buvo sąmoningi.

Atlikus pirminę karių apžiūrą buvo iškviesta greitoji medicininė pagalba.

Atvykę greitosios medicinos pagalbos medikai iš Švenčionių ir Vilniaus nusprendė karius gabenti tolimesnei apžiūrai ir gydymui į Vilniaus universiteto ligoninės Santariškių kliniką.

Šiuo metu yra vykdomas įvykio tyrimas.

Vienam Lietuvos didžiojo kunigaikščio Kęstučio mechanizuotojo pėstininkų bataliono nuolatinės privalomosios pradinės karo tarnybos kariui sužalotas veidas, kitam – rankos.

Pirmadienį Pabradėje esančiame Generolo Silvestro Žukausko poligone prasidėjo prieštankinių padalinių pratybos „Medžiotojas 2016“.

Dvi savaites daugiau nei 1200 Lietuvos, Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV), Kanados, Latvijos, Lenkijos ir Vokietijos karių turėtų treniruotis naikinti šarvuotą techniką ir kitus priešiškų pajėgų taikinius.

Apsikeisti patirtimi ir mokytis organizuoti tokio pobūdžio pratybas taip pat atvyksta kariai iš Ukrainos.

Kaip skelbė BNS, šešių NATO valstybių prieštankinių vienetų kariai ir ginkluotės operatoriai pratybose „Medžiotojas“ dalyvauja su įvairia ginkluote, galinčia įveikti šarvuotą priešo techniką – pradedant vienkartiniais granatsvaidžiais, baigiant moderniomis raketinėmis sistemomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.