E. Gentvilo ir V. Baltraitienės šeimoje – skaudi netektis

Seimo nario E.Gentvilo ir žemės ūkio ministrės V.Baltraitienės šeimoje – netektis. Mirė jų mama, buvusi pradinių klasių mokytoja Jadvyga Gentvilienė. Šią naujieną patvirtino Liberalų sąjūdžio sekretoriatas.

Mirė E.Gentvilo ir V.Baltraitienės mama.<br>lrytas.lt nuotr.
Mirė E.Gentvilo ir V.Baltraitienės mama.<br>lrytas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Modesta Gaučaitė

May 17, 2016, 3:23 PM, atnaujinta May 25, 2017, 7:38 AM

E.Gentvilo ir V.Baltraitienės mama anapilin iškeliavo naktį iš pirmadienio į antradienį. Seimo nario ir žemės ūkio ministrės šeimos mamą į amžinąją kelionę išlydės ketvirtadienį.

Konfliktų neišvengdavo

  Daug kas nežino, kad Liberalų sąjūdžio atstovas, Seimo narys Eugenijus Gentvilas ir žemės ūkio ministrė, „darbietė“ Virginija Baltraitienė yra brolis ir sesuo. Jie abu yra dalyvavę televizijos laidose, kur kalbėjo apie savo vaikystę ir tai, kaip galiausiai atsidūrė skirtingose partijose.

Būdama maža Virginija mėgdavo žaisti su savo broliuku, taip pat politiku Eugenijumi Gentvilu, tačiau ministrė neslepia, kad vaikystėje su juo būdavo įvairių konfliktų.

„Jis buvo labai netvarkingas. Ir, manau, kad toks ir liko per ilgus gyvenimo metus. Kai apsivedė, gal žmona pataisė kažkiek. Kartą ruošiausi egzaminui ir liepiau jam susitvarkyti. Tiek susipykom, kad aš jam su kaktusu į galvą, o jis man su šakute į šoną dūrė“, – prisiminimais dalijosi žemės ūkio ministrė.

Brolis ir sesuo – skirtingose stovyklose

Žemės ūkio ministrė yra vyresnioji Seimo nario sesuo. Ji už brolį vyresnė dvejais metais. Nors E.Gentvilas ir V.Baltraitienė atstovauja skirtingoms partijoms, tikina, kad dėl to nesutarimų tarp jų nekyla. Seimo narys Eugenijus Gentvilas yra sakęs, kad dėl sesers sprendimo prisijungti prie kitos partijos jam apmaudu, bet jis tai supranta, mat kito pasirinkimo Kėdainiuose, kur gyvena V.Baltraitienė, nebuvo.

Kaip anksčiau yra sakęs E.Gentvilas, taip yra ne todėl, kad jo sesuo būtų neliberali. Jis mato daug jam priimtinų sesers sprendimų. E.Gentvilas pasakojo, kad jei sesuo būtų gyvenusi Klaipėdoje, tikrai nebūtų prisijungusi prie Darbo partijos.

Dar prieš Seimo rinkimus E.Gentvilas yra sakęs: „Neturiu ko slėpti, man Darbo partija visada atrodė nelabai vykusi partija. Nepaisant to, kad dauguma Lietuvos žmonių balsuoja už juos ir už mano seserį.“

Tiesa, tiek V.Baltraitienė, tiek E.Gentvilas tikina, kad susitikus barnių dėl politikos nekyla ir jų šeimos bendrauja draugiškai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.