Turkijoje žuvo trys tauragiškiai, tarp jų – 6 metų berniukas

Sekmadienį Turkijoje Antalijos regione įvyko skaudi nelaimė, nuo skardžio į užtvanką nulėkus trims džipams, dalyvavusiems džipų safaryje, žuvo trys lietuviai, o dar trys buvo sužeisti.<br>Stopkadrai
Sekmadienį Turkijoje Antalijos regione įvyko skaudi nelaimė, nuo skardžio į užtvanką nulėkus trims džipams, dalyvavusiems džipų safaryje, žuvo trys lietuviai, o dar trys buvo sužeisti.<br>Stopkadrai
Sekmadienį Turkijos kurorte Antalijoje džipas nulėkė nuo skardžio. Nelaimės metu žuvo trys lietuviai, o dar dviejų yra ieškoma.<br>Youtube stopkadras
Sekmadienį Turkijos kurorte Antalijoje džipas nulėkė nuo skardžio. Nelaimės metu žuvo trys lietuviai, o dar dviejų yra ieškoma.<br>Youtube stopkadras
Daugiau nuotraukų (2)

Vygandas Trainys, LRT radijas, lrt.lt inf.

May 22, 2016, 5:15 PM, atnaujinta May 24, 2017, 4:00 PM

Sekmadienį Turkijoje Antalijos regione įvyko skaudi nelaimė, nuo skardžio į užtvanką nulėkus trims džipams, dalyvavusiems džipų safaryje, žuvo trys lietuviai, o dar trys buvo sužeisti. Tokią informaciją lrytas.lt patvirtino Lietuvos užsienio reikalų ministerija (URM).

Tragedija ištiko dvi tauragiškių šeimas –pirminiais duomenimis, žuvo verslininkas, krovinių gabenimo bendrovės „Taurava“ vadovas 46 metų Arvydas Remeika, sužeista jo 43 metų žmona Rasa Remeikienė, taip pat žuvo R.Remeikienės 34 metų sesuo Inga Kandrotienė, dirbusi kirpėja,  ir jos 6 metų sūnelis. Sužeisti I.Kandrotienės 43 metų sutuoktinis, degalinės vadovas Gražvydas Kandrotas ir 13 metų sūnus. 

Šeimos labai džiaugėsi kelione į Turkiją, kurią užsisakė prieš keletą mėnesių. 

„Rasa ir Inga su savo šeimomis praėjusį trečiadienį išvyko poilsiauti į Turkiją ir turėjo grįžti kitą savaitę. Tačiau šiandien mus pasiekė siaubinga žinia apie įvykusią tragediją. Informacijos iš Lietuvos ambasados Turkijoje kol kas nesulaukiame“, – portalui lrytas.lt verkdama pasakojo A.Remeikos sesuo Alma.

Sužeistų lietuvių būklė – sunki

Lietuvos užsienio reikalų ministro atstovas spaudai Kęstutis Vaškelevičius 18 val. 15 min. lrytas.lt pranešė, jog sužeistus lietuvius gelbėtojai surado – jie buvo kurį laiką ieškomi.

„Mūsų žiniomis, jie gyvi, bet kokia jų būklė, pasakyti dabar negalėčiau. Į nelaimės vietą skubiai vyksta mūsų konsulė Turkijoje“, – pasakojo K.Vaškelevičius.

Į tragedijos vietą išvyko Lietuvos konsulė Turkijoje Dovilė Paužaitė, kuri turėtų savo kolegoms suteikti daugiau informacijos.

„Sužeisti piliečiai, kurie jaučiasi geriau, sekmadienį davė parodymus žandarmerijai, kuri šiuo metu tiria šį įvykį, ir jie nurodė, kad buvo slidi kelio danga, neseniai buvo liję, buvo važiuojama ganėtinai dideliu greičiu ir tiesiog vairuotas, kaip spėja mūsų piliečiai, nesuvaldė automobilio staigiame posūkyje“, – sakė D.Paužaitė. 

Tauragės rajono meras Sigitas Mičiulis lrytas.lt teigė apie šią nelaimę sužinojęs iš žiniasklaidos, daugiau informacijos apie nelaimės ištiktas šeimas neturintis.

„Tai skaudi nelaimė. Pavardės lyg ir girdėtos, bet nieko daugiau nežinau. Ryt ryte rinksimės ir kalbėsime, kaip galime toms šeimoms padėti“, – sakė meras.

Anot D.Paužaitės,  per avariją nukentėjusiai moteriai, kuri nevaldo kojų, turkų medikai kol kas neatlieka operacijos, nes iškilo nesklandumų su draudimo kompanija.

Jos teigimu, turistus vežusį džipą, kuris nusirito nuo skardžio į užtvanką, vairavo Turkijos pilietis, kartu vyko Turkijos pilietė gidė. Lietuviai šią ekskursiją įsigijo ir vietinės agentūros. Pasak konsulės, renkantis ekskursijas labai svarbu pasidomėti, ar organizatoriai turi teisę jas rengti.

„Pirmiausia, be abejo, norėtume rekomenduoti rinktis patikimus tokių ekskursijų organizatorius, tai yra labai svarbu, labai svarbu iš anksto pasitikrinti, ar ta bendrovė turi teisę, ar turi leidimus teikti tokių ekskursijų paslaugas“, – pabrėžė D.Paužaitė.  

Nuskriejo nuo 40 metrų aukščio skardžio

Tragiška avarija įvyko važinėjantis džipais kalnuotoje Manavgato upės užtvankos teritorijoje, Antalijos regione. Šioje vietovėje keliai itin siauri.

Visureigio vairuotojas nesuvaldė automobilio staigiame posūkyje ir nuskriejo nuo 40 metrų aukščio skardžio tiesiai į užtvanką.

Nelaimės metu galėjo nukentėti ir kitų šalių turistai – pranešama, kad nuo skardžio nuvažiavo trys mašinos. 

Vairuotojas, padedamas gidės ir kitų kolegų, stengėsi išgelbėti kiek įmanoma automobilyje esančių turistų. Išgelbėti asmenys buvo nugabenti į artimiausias ligonines.

Iš Antalijos atvykusios specialiosios tarnybos po paieškų rado ir dingusiais laikytų turistų kūnus.

Turkijos spauda skelbė, kad į avariją pateko trys ekipažai, iš viso sužeisti 9 žmonės. Tarp žuvusių žmonių yra ir vienas vaikas, kaip vėliau paaiškėjo, lietuvis. Iš sužeistų žmonių keturi yra vokiečiai. Medikai iš pradžių skelbė, kad sužeistųjų būklė yra pakankamai gera, tačiau vėliau informacija keitėsi, buvo kalbama, kad sužeistųjų būklė sunki.

20 val. 20 min. Lietuvos ambasadorius Turkijoje A.Brūzga nieko naujo negalėjo pasakyti apie sužeistųjų būklę ir nelaimės aplinkybes – anot diplomato, konsulė D.Paužaitė dar pakeliui į nelaimės vietą,  kai ją pasieks, suteiks ambasadoriui žinių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.