Tragedija Turkijoje: lietuvė operuota, du vairuotojai sulaikyti

URM kol kas neatsako, kada nukentėjusieji grįš į Lietuvą. 

Nelaimė Turkijoje pasiglemžė 3 lietuvių gyvybes.
Nelaimė Turkijoje pasiglemžė 3 lietuvių gyvybes.
Nelaimė Turkijoje pasiglemžė 3 lietuvių gyvybes.
Nelaimė Turkijoje pasiglemžė 3 lietuvių gyvybes.
Žuvo I.Kandrotienė (nuotraukoje), jos 6-metis sūnus ir A.Remeika.
Žuvo I.Kandrotienė (nuotraukoje), jos 6-metis sūnus ir A.Remeika.
Nelaimė Turkijoje pasiglemžė 3 lietuvių gyvybes.
Nelaimė Turkijoje pasiglemžė 3 lietuvių gyvybes.
Daugiau nuotraukų (4)

Aida Murauskaitė, BNS inf.

2016-05-23 14:09, atnaujinta 2017-05-24 13:33

Užsienio reikalų ministerija, remdamasi ambasados Turkijoje duomenimis, BNS patvirtino, kad sulaikytas džipo vairuotojas ir pražūtingą kelionę rengusios turizmo agentūros vadovas. 

URM kol kas neatsako, kada nukentėjusieji grįš į Lietuvą. 

Kaip pirmadienio popietę lrytas.lt sakė Lietuvos konsulė Turkijoje Dovilė Paužaitė, ryte buvo operuojama avarijos metu smarkiai sužalota lietuvė. Operacija turėjo baigtis po kelių valandų.

Turkijos policija buvo pasirengusi suimti visureigio vairuotoją, kai šis bus išleistas iš ligoninės. Tokia pat lemtis laukia ir išvyką organizavusios turizmo agentūros vadovo.

„Du Lietuvos piliečiai jau išleisti iš ligoninės. Jų sužeidimai nebuvo sunkūs, tiesiog sumušimai. Moteris, kuri yra Antalijoje, šiuo metu operuojama. Operacija turėtų būti baigta artimiausiomis valandomis.

Gydytojai nusiteikę optimistiškai. Jai nustatyti slankstelių lūžiai, kurie spaudžia stuburo smegenis. Operacijos metu tai bus ištaisyta“, – kalbėjo konsulė.

Tragedija ištiko dvi tauragiškių šeimas. Pirminiais duomenimis, žuvo verslininkas, krovinių gabenimo bendrovės „Taurava“ vadovas 46 metų Arvydas Remeika, sužeista jo 43 metų žmona Rasa Remeikienė, taip pat žuvo R.Remeikienės 34 metų sesuo Inga Kandrotienė, dirbusi kirpėja, ir jos 6 metų sūnelis.

Sužeisti I.Kandrotienės 43 metų sutuoktinis, degalinės vadovas Gražvydas Kandrotas ir 13 metų sūnus.

Nelaimės ištiktoms šeimoms padėti pasiryžusi ir Tauragės savivaldybė. Kaip portalui lrytas.lt sakė meras Sigitas Mičiulis, pirmadienio rytą buvo aptarta situacija.

„Šiuo metu, kaip suprantame, su palaikų pargabenimu ir sužeistųjų grįžimu į Lietuvą problemų nekyla. Iš pradžių buvo pranešimų dėl draudimo, tačiau dabar viskas atrodo gerai. Jeigu prireiks finansinės pagalbos – šį klausimą nedelsiant svarstysime. Dar kartą reiškiu didelę užuojautą artimiesiems“, – kalbėjo Tauragės meras. 

Suims džipo vairuotoją

Konsulė D.Paužaitė lankėsi ir Manavgato miesto policijoje ir pas prokurorą, taip pat pas gubernatorių.

„Jie pažadėjo, kad bus atliktas nuodugnus tyrimas, kaltieji bus surasti ir nubausti. Džipo vairuotojas yra ligoninėje. Priimtas sprendimas jį suimti. Agentūros, kuri organizavo šią išvyką, vadovas taip pat bus suimtas“, – pasakojo D.Paužaitė.

Avarijos priežastis – slidi kelio danga. Tačiau galutinių išvadų Lietuvos atstovė Turkijoje dar nesulaukė. Konsulė tikisi, kad aiškiau bus jau šįvakar.

Pasak D.Paužaitės, gana dažnai pasitaiko nelaimingų atsitikimų, kai turistai įsigyja ekskursijas iš vietos agentūrų. „Pasitaiko avarijų, traumų, tačiau pirmą kartą nutiko tokia skaudi nelaimė“, – pabrėžė konsulė.

Į nelaimę patekę lietuviai poilsiauti į Turkiją vyko su kelionių rengėju „Novaturas“.

„Ekskursiją jie įsigijo iš mums nežinomos agentūros“, – pabrėžė „Novaturo“ atstovė Dovilė Zapkutė.

„Turkijoje „Novaturas“ ekskursijų neorganizuoja. Ekskursijas vykdo „Novaturo“ partneriai, kurias ir siūlome savo klientams. Tačiau į bet kurią šalį atvykę klientai patys renkasi, iš kur pirkti ekskursijas: ar tai būtų mūsų siūloma, ar kitų. Šį kartą klientai pasirinko mums nežinomą agentūrą. Dabar visas mūsų dėmesys sutelktas į pagalbą artimiesiems. Kiekvienoje šalyje ekskursijų organizatorių yra didelis pasirinkimas. Prieš pasirinkdami vietinius partnerius, mes vertiname daugybę faktorių: saugumą, vykdomų paslaugų kokybę, siūlomų programų turinį, licencijas ir t.t. Tą patį siūlome padaryti ir klientams, bet jie visada turi laisvę rinktis“, – kalbėjo D.Zapkutė.

Tragiška avarija įvyko važinėjantis džipais kalnuotoje Manavgato upės užtvankos teritorijoje, Antalijos regione. Šioje vietovėje keliai itin siauri.

Visureigio vairuotojas nesuvaldė automobilio staigiame posūkyje ir nuskriejo nuo 40 metrų aukščio skardžio tiesiai į užtvanką.

Nelaimės metu galėjo nukentėti ir kitų šalių turistai – pranešama, kad nuo skardžio nuvažiavo trys mašinos. 

Vairuotojas, padedamas gidės ir kitų kolegų, stengėsi išgelbėti kiek įmanoma daugiau automobilyje esančių turistų. Išgelbėti asmenys buvo nugabenti į artimiausias ligonines.

Iš Antalijos atvykusios specialiosios tarnybos po paieškų rado ir dingusiais laikytų turistų kūnus.

Turkijos spauda skelbė, kad į avariją pateko trys ekipažai, iš viso sužeisti 9 žmonės. Tarp žuvusių žmonių yra ir vienas vaikas, kaip vėliau paaiškėjo, lietuvis. Iš sužeistų žmonių keturi yra vokiečiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.