Išsvajotos atostogos Turkijoje virto košmaru

15-osios vedybinio gyvenimo metinės, sesers gimtadienis ir noras pailsėti po darbų dviejose įmonėse. Visa tai pastūmėjo tauragiškę Ingą Kandrotienę leistis su artimaisiais atostogų į Turkiją. Čia jų tykojo mirtis.

Tragedija nutiko prie Manavgato upės Oimapinaro užtvankos Antalijos regione – vadinamajame Žaliajame kanjone.<br>„Facebook“ nuotr.
Tragedija nutiko prie Manavgato upės Oimapinaro užtvankos Antalijos regione – vadinamajame Žaliajame kanjone.<br>„Facebook“ nuotr.
Kirpyklos, kurioje dirbo I.Kandrotienė, darbuotojos vakar skaitė kolegės žinutes, siųstas prieš pat žūtį.<br>„YouTube“ kadrai
Kirpyklos, kurioje dirbo I.Kandrotienė, darbuotojos vakar skaitė kolegės žinutes, siųstas prieš pat žūtį.<br>„YouTube“ kadrai
„Kitąmet vyksime kartu“, – taip I.Kandrotienė (nuotr.) rašė iš Turkijos draugei.
„Kitąmet vyksime kartu“, – taip I.Kandrotienė (nuotr.) rašė iš Turkijos draugei.
Daugiau nuotraukų (4)

Aida Murauskaitė, Gintarė Butkienė („Lietuvos rytas“)

May 24, 2016, 7:30 AM, atnaujinta May 24, 2017, 12:10 PM

35 metų I.Kandrotienė, jos šešiametis sūnus ir sesers vyras užvakar žuvo, kai juos vežantis visureigis nuskriejo nuo skardžio.

Vyresnysis – trylikametis – moters sūnus su tėvu 43 metų Gražvydu Kandrotu atsidūrė ligoninėje. Jie buvo sužeisti nesunkiai, tad vakar išleisti iš ligoninės.

Dramatiškai kelionė baigėsi ir jų bendrakeleiviams iš Tauragės: krovinių gabenimo įmonės „Taurava“ vadovas 47 metų Arvydas Remeika žuvo, o jo žmona 44 metų Rasa Remeikienė vakar buvo operuota Antalijos ligoninėje – moteris po avarijos nevaldė kojų, pažeisti slanksteliai spaudė stuburo smegenis.

Iš pradžių turkų gydytojai delsė operuoti, mat buvo kilę keblumų dėl medicininio draudimo. Tačiau kai įsikišo draudimo įmonė, lietuvė buvo operuota.

Draudimo įmonė padengs ir palaikų pargabenimo į Lietuvą išlaidas.

Skriejo nuo skardžio

Tragiška avarija įvyko turistams važinėjantis pramoginiais visureigiais prie Manavgato upės Oimapinaro užtvankos kalnuotoje teritorijoje Antalijos regione – vadinamajame Žaliajame kanjone. Šioje vietovėje, kuri įeina į Oimapinaro rezervatą, keliai itin siauri.

Vairuotojas nesuvaldė automobilio staigiame posūkyje ir nuskriejo nuo 40 metrų aukščio skardžio tiesiai į tvenkinį.

Visureigis atsidūrė vandenyje ir liko gulėti ant šono. Jame buvo šeši lietuviai, keturi vokiečiai ir du turkai (vairuotojas ir gidė). Devyni iš dvylikos avarijos dalyvių krantą pasiekė patys.

Svajojo keliauti visureigiu

Seserys I.Kandrotienė ir R.Remeikienė bendras atostogas Turkijoje suplanavo dar žiemą, iškart po I.Kandrotienės gimtadienio.

Moterys norėjo smagiai atšvęsti R.Remeikienės gimtadienį gegužę. Išvykos planavimu užsidegusių seserų nesustabdė ir tai, kad A.Remeika neslėpė bijantis skristi.

Kandrotai Turkijoje jau buvo buvę porą kartų, visas vietos agentūrų siūlomas ekskursijas sutuoktiniai buvo jau išmėginę, išskyrus safarį visureigiais.

Remeikams ši kelionė į Turkiją buvo pirmoji.

Skaičiavo dienas iki išvykos

Tauragė – nedidelis miestas, todėl apie nelaimę, sukrėtusią dvi tauragiškių šeimas, girdėjęs kone kiekvienas, o ir tragedijos ištiktas šeimas pažįsta dažnas.

Žurnalistų kalbinama kirpėja dirbusios žuvusios I.Kandrotienės draugė tauragiškė Jurgita Širvidienė sunkiai tvardė ašaras: „Inga skaičiavo dienas, labai laukė tos kelionės, norėjo pailsėti, nes sukosi dviejuose darbuose, taip pat norėjo su vyru atšvęsti vestuvių metines, sesers gimtadienį.

Išvažiavo laiminga, pasipuošusi. Džiaugėsi, kad pasimaudys, pasidegins.“

I.Kandrotienė dar prieš išvykdama su šeima į Turkiją buvo prasitarusi, kad neketina vien tinginiauti kurorte, – svajojo pakeliauti ir pasidairyti po apylinkes, kalbėjo ir apie išvyką visureigiais Žaliajame kanjone.

Planavo vykti kitąmet

Dalį užmojų tauragiškiams pavyko įgyvendinti. Atšventę R.Remeikienės gimtadienį, jie rengėsi į iškylą visureigiais.

Nelaimės išvakarėse džiugių atostogų nuotraukas I.Kandrotienė siuntė savo bičiulei Silvijai Jankuvienei.

„Gegužės 21 dieną apie pusę dvyliktos nakties Inga parašė man. Visą vakarą siuntė nuotraukas, rašė, ką valgė, sakė, kaip skanu. Paprašiau: „Ingute, atsiųsk savo nuotrauką, aš tavęs pasiilgau.“ Atsiuntė.

Paskutiniai jos žodžiai buvo: „Kitais metais vyksime kartu.“ O aš atrašiau: „Su jūsų kompanija – nors į pasaulio kraštą.“ O jai tas pasaulio kraštas baigėsi Turkijoje“, – paskutinį susirašinėjimą su drauge perpasakojo S.Jankuvienė.

Su žuvusiąja taip pat draugavusi Kristina Lileikienė pasakojo, kad buvo susisiekusi su I.Kandrotiene atostogų pradžioje: „Inga šventė sesers gimtadienį, pasakojo, kaip jaunesnysis sūnus išmoko plaukti.

Jie smagiai leido laiką.

Ji buvo mūsų visų siela, mūsų visų junginys, kupina energijos, jos visur buvo pilna.“

Įsiminė slidų kelią

R.Remeikienei dar kurį laiką teks praleisti Antalijos ligoninėje. G.Kandrotas su sūnumi vakar laukė skrydžio namo.

„Jie po avarijos apdaužyti, apibrozdinti, bet buvo paleisti iš ligoninės, kelionių organizatorius juos turėtų pargabenti namo.

O palaikai – ir žmonos, ir giminaičio – parkeliaus artimiausiu metu, nes draudimas tvarkingas“, – pasakojo įmonės „Bratoil“, kurioje dirba G.Kandrotas, direktorius Vaidotas Mockus.

Šioje įmonėje papildomai valytoja plušo ir I.Kandrotienė.

„Į žmogaus širdį neįlįsi, kai kalbėjome telefonu, atrodė stiprus, bet sunku per atstumą pajausti.

Tokia baisi tragedija“, – kalbėjo V.Mockus.

G.Kandrotas susisiekė su V.Mockumi ir pasakojo apie tas lemtingas akimirkas.

„Tai saulė švietė, tai lynojo, buvo slidu, greitai lėkęs vairuotojas posūkyje nesuvaldė automobilio, stabdė, ir jie nulėkė tiesiai nuo skardžio“, – kalbėjo V.Mockus.

Žadėjo bausti kaltuosius

Lietuvos konsulė Turkijoje Dovilė Paužaitė, bendravusi su sužeistaisiais, lankėsi Manavgato miesto policijoje, pas prokurorą, taip pat pas gubernatorių: „Jie pažadėjo, kad bus atliktas nuodugnus tyrimas, o kaltieji surasti ir nubausti.“

Pasak D.Paužaitės, Turkijos policija pasirengusi suimti visureigio vairuotoją, kai jis bus išleistas iš ligoninės. Tokia pat lemtis laukia ir išvyką rengusio turizmo agentūros vadovo.

Buvo nurodyta pirminė avarijos priežastis – slidi kelio danga.

Pasirinko vietos agentūrą

Anot D.Paužaitės, gana dažnai pasitaiko nelaimingų atsitikimų, kai turistai įsigyja ekskursijas iš vietos agentūrų: „Yra buvę avarijų, traumų, tačiau pirmą kartą nutiko tokia skaudi nelaimė.“

Į nelaimę patekę lietuviai poilsiauti į Turkiją vyko su kelionių rengėju „Novaturas“, tačiau išvyką visureigiais įsigijo vietinėje agentūroje.

„Turkijoje „Novaturas“ ekskursijų nerengia. Tai daro „Novaturo“ partneriai, tas ekskursijas ir siūlome savo klientams.

Tačiau į bet kurią šalį atvykę klientai patys renkasi, kur pirkti ekskursijas.

Šįkart klientai pasirinko mums nežinomą agentūrą.

Mes prieš pasirinkdami vietinius partnerius vertiname daugybę veiksnių: saugumą, paslaugų kokybę, siūlomų programų turinį, licencijas.

Tą patį siūlome padaryti ir klientams, bet jie visuomet turi laisvę rinktis“, – kalbėjo „Novaturo“ atstovė Dovilė Zapkutė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.