Greta Šiaulių įsisiautėjo rimtas miško gaisras

Nemažas miško gaisras antradienį įsisiautėjo greta Šiaulių. Kovoti su ugnimi mestos gausios gelbėtojų pajėgos. 18 val. 31 min. pranešta, kad gaisras lokalizuotas ir nebeplinta, tačiau tebėra gesinami esami gaisro židiniai.

Greta Šiaulių įsisiautėjo miško gaisras.<br>KAM archyvo asociatyvi nuotr.
Greta Šiaulių įsisiautėjo miško gaisras.<br>KAM archyvo asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt, BNS

2016-05-31 16:12, atnaujinta 2017-05-23 13:51

Pranešimą apie degantį jauną mišką maždaug 200 metrų nuo Rėkyvos ežero ugniagesiai antradienį gavo apie 13 val. 48 min.

Atvykus nurodytu adresu, ugniagesiai nustatė, kad dega apie 4 ha jauno miško. Vietovė čia labai durpinga, tad baiminamasi, kad neužsiliepsnotų durpės.

Gesinti gaisro mestos gausios gelbėtojų pajėgos. Ugniagesiai stengiasi atkirsti liepsną, kad ugnis dar labiau neišplistų.

Evakuoti aplinkinių gyventojų, pasak gelbėtojų, kol kas nereikia.

Vakarop gauta informacija, kad gaisras vis dar nelokalizuotas. Pabalių durpynui gesinti į pagalbą išsiųstas Lietuvos kariuomenės Karinių oro pajėgų sraigtasparnis Mi-8 su gesinimo kriauše. 

Gesinimo darbus sraigtasparnio įgula, pradėjusi antradienį apie 18  val. , vykdys pagal poreikį. Jei reikės, darbus tęs ir trečiadienį. Taip pat  trečiadienį nuo ryto gaisro gesinti išvyks ir apie 30 Krašto apsaugos savanorių pajėgų 6-ios rinktinės (Šiauliuose ) karių. 

Pagalbą gaisrui gerinti Pabalių durpyne Lietuvos kariuomenė skyrė, atsižvelgusi į Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento prie Vidaus reikalų ministerijos prašymą.   

Vietoje darbuojasi 5 autocisternos, dirba ugniagesiai ir viena miškininkų brigada.

Ugnis yra išplitusi į du kvartalus ir persimetusi į trečią. Baiminamasi, kad ji gali dar išsiplėsti ir apimti ežero teritoriją.

Aplink degančius durpynus gyvenamųjų namų nėra, o miške daugiausiai – spanguolynai.

Kaip BNS informavo Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento situacijų koordinavimo skyriuje, dega apie keturi hektarai durpyno. 

„Gesina gaisrininkai, kariuomenė padeda. Dega apie keturi hektarai. Lokalizacijos dar neprognozuosiu, priklausys, kaip seksis gesinti. Gaisras sudėtingas dėl sunkaus privažiavimo prie pačio durpyno, todėl paprašėme kariuomenės pagalbos“, – sakė pareigūnas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.