Raštelyje ant medžio – paskutiniai dingusios merginos žodžiai

Paskutinius savo žodžius prieš mirtį 17-metė vilnietė užrašė ant popieriaus skiautės, kurią prilipdė prie medžio. Visai šalia trečiadienį vakare Varėnos pakraštyje buvo aptiktas ir merginos kūnas, rasti jos dokumentai.

Merginos mirtį dar gaubia nemažai paslapčių.<br>T.Bauro nuotr.
Merginos mirtį dar gaubia nemažai paslapčių.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 2, 2016, 11:30 AM, atnaujinta May 23, 2017, 7:59 AM

Tyrimui artimas šaltinis naujienų portalui lrytas.lt pranešė, kad mergina parašė atsisveikinimą draugams ir artimiesiems, tačiau neužsiminė apie priežastis, paskatinusias žengti siaubingą žingsnį.

Vis tik tyrėjams susidarė įspūdis, kad vilnietę užgriuvusių rūpesčių ištakų reikėtų ieškoti artimojoje aplinkoje. Mergina galėjo jausti didelę įtampą ir nerado kitokio sprendimo.

Tyrėjai beveik neabejoja, kad paauglė nusižudė, tačiau visiškai neaišku, kaip ji tai padarė. Praeivis palaikus aptiko ant miško paklotės. Kūnas smarkiai apiręs, todėl mirties priežastį paskelbs tik jį ištyrę ekspertai.

„Po pirminės apžiūros nėra jokių galimybių nuspėti mirties priežastį“, – kalbėjo šaltinis. Neatmetama, kad merginą pakirto nuodai arba didelė kvaišalų dozė.

Kol kas nėra atsakymo, kokiu būdu ir kodėl mergina atvyko į Varėną. Gali būti, kad šiame mieste ji turėjo draugų.

Moksleivė paskutinį kartą su tėvais kalbėjo gegužės 13 dieną. Dingusi nepilnametė buvo apibūdinama kaip rami ir tvarkinga, niekada nekėlusi rūpesčių. Iš namų ji anksčiau nebuvo dingusi.

Merginos ieškojo daugybė pareigūnų, buvo tikrinamos įvairiausios versijos – nuo pabėgimo iš namų iki pagrobimo, taip pat buvo tikrinami oro uostai, nes manyta, kad mergina išvyko į kitą šalį. Buvo šukuojamos vietovės, naršyta ir Neries upė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.