Kuršių mariose gelbėta skęstanti baidarė ir du ja plaukę žmonės

Gavus pranešimą apie Kuršių mariose skęstančią baidarę penktadienį ant kojų sukeltos Neringos gelbėjimo tarnybos.

Kuršių mariose gelbėta skęstanti baidarė.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Kuršių mariose gelbėta skęstanti baidarė.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 10, 2016, 11:16 AM, atnaujinta May 22, 2017, 5:18 AM

Kaip pranešė Bendrasis pagalbos centras, penktadienį apie 10 val. 51 min. gautas pranešimas apie tai, kad Neringoje, ties Parnidžio kopa, apie 2 km nuo kranto mariose skęsta baidarė.

Į įvykio vietą išsiųstos Klaipėdos apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Neringos priešgaisrinės gelbėjimo pajėgos.

Informacija perduota Jūrų gelbėjimo ir koordinavimo centrui, VSAT Pakrančių apsaugos rinktinei, Klaipėdos policijai bei greitosios pagalbos medikams.

Krašto apsaugos ministerija pranešė, kad baidare plaukę žmonės buvo išgelbėti. Gelbėjimo operaciją koordinavo Lietuvos kariuomenės Karinių jūrų pajėgų Jūrų gelbėjimo koordinavimo centras.

Operacija pradėta 11 val., kai Lietuvos kariuomenės Karinių jūrų pajėgų Jūrų gelbėjimo koordinavimo centras  gavo pranešimą iš Bendrojo pagalbos centro, kad Kuršių mariose ties Panirdžio kopa, apie 2 km nuo kranto skęsta  du baidare plaukiantys asmenys.  

Reaguojant į pranešimą JGKC budėtojas koordinavo Valstybės sienos apsaugos tarnybos laivų „Boomeranger“  ir „Madeleine“ bei Karinių oro pajėgų paieškos ir gelbėjimo sraigtasparnio pasitelkimą nelaimės ištiktų žmonių paieškai ir gelbėjimui.  

Apie 11 val. 40 min.  skendę  asmenys buvo surasti, įlaipinti į Valstybės sienos apsaugos tarnybos laivą „Madeleine“ ir nugabenus į Nidą perduoti greitosios medicininės pagalbos medikams.

Išgelbėti  asmenys buvo išsekę ir sušalę, tačiau dėvėjo gelbėjimosi liemenes ir tai buvo viena esminių sėkmingos gelbėjimo operacijos baigties priežasčių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.