Kelmės r. bitės mirtinai sugėlė 34 m. vyrą

Kelmės rajone trečiadienio vakarą staiga mirė vyras, kurį sugėlė bitės.

Kelmės r. staiga mirė bičių sugeltas vyras.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Kelmės r. staiga mirė bičių sugeltas vyras.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 23, 2016, 9:10 AM, atnaujinta May 20, 2017, 10:11 PM

Nelaimė įvyko trečiadienio vakarą, apie 21 val., vienoje Vidsodžio kaimo (Kelmės r.) negyvenamoje sodyboje.

Į ją buvo atvažiavę trys vyriškiai. Jie norėjo patikrinti, ar į greta sodybos augantį medį įkeltoje bičių spiečiaus gaudyklėje yra bičių.

Į medį įlipęs 34 metų vyriškis tėvui ir kartu buvusiam bičiuliui šūktelėjo, kad bičių yra. Ant žemės nulipęs vyriškis prasitarė, kad jam įgėlė kelios bitės.

Staiga kelmiškis prarado sąmonę ir nugriuvo. Į nelaimės vietą atskubėjęs greitosios medikų ekipažas nebegalėjo padėti niekuo.

Manoma, kad vyriškis buvo alergiškas bičių nuodams ir nuo kelių įgėlimų jį ištiko anafilaksinis šokas.

Ūmi alerginė reakcija gali žmogų ištikti ne tik nuo vabzdžių ar gyvačių suleistų nuodų, bet ir nuo maisto produktų, medikamentų, žiedadulkių.

Dažniausiai žmogui ima tinti gerklė, darosi sunku kvėpuoti, krinta kraujospūdis. Anafilaksinio šoko ištiktą žmogų gali varginti galvos skausmai, sutrikti koordinacija, kartais jis ima vemti, viduriuoti. Nuo ūmesnės reakcijos jautresni žmonės praranda ir sąmonę. Rekomenduojama nedelsiant kviesti medikus, o aplinkiniams suskubti į pagalbą – duoti šoko ištiktam žmogui adrenalino. Jei nevargina dusulys, galima sugirdyti ir vaistų nuo alergijos. Nukentėjusįjį patariama paguldyti ant nugaros, pakelti kojas, kad jos būtų aukščiau nei galva. Jei žmogų pykina, reikėtų guldyti ant šono, kad vemdamas neužspringtų. Nerekomenduojama nelaimėliui duoti atsigerti, nes jis gali užspringti. Šoko ištiktam žmogui nustojus kvėpuoti būtina nedelsiant pradėti daryti širdies masažą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.