Palangoje vyro koją prispaudė senojo tilto akmenys

Penktadienį pavakare Palangos paplūdimių gelbėtojams teko vaduoti poilsiautoją iš Ukrainos, kurio koja netikėtai įstrigo tarp senojo jūros tilto molo akmenų.

Palangoje vaikino koją prispaudė senojo tilto akmenys.
Palangoje vaikino koją prispaudė senojo tilto akmenys.
Palangoje vaikino koją prispaudė senojo tilto akmenys.
Palangoje vaikino koją prispaudė senojo tilto akmenys.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2016-06-24 19:55, atnaujinta 2017-05-20 17:38

Apie 30 metų vyras užsiropštė ant senojo molo akmenų šalia jūros tilto ir pabandė jais pasivaikščioti.

Poilsiautojas jau buvo nužingsniavęs iki akmeninio molo užsilenkimo, kai staiga slystelėjus kojai, jo pėda nusmuko į apačią ir tvirtai įstrigo tarp akmenų.

Pats ištraukti kojos ukrainietis nepajėgė. Kęsdamas skausmą vyras ėmė šauktis pagalbos. Jam padėti niekas nesiryžo, nes iki nelaimėlio būtų tekę plaukti beveik iki tilto vidurio, o taip pat eiti akmenimis bandančiųjų neatsirado

Apie įvykį buvo pranešta gelbėtojams. Šie prie akmenų atskubėjo su laužtuvais, tačiau sunkių riedulių nepajėgė išjudinti. Tuo metu ukrainietis, kurio sužeistą pėdą buvo įkalinę akmenys, iš skausmo tiesiog rėkė.

Ukrainiečio gelbėjimo operacija sudomino ant tilto vaikštinėjusius poilsiautojus, kurie susibūrę ant tilto iš viršaus negailėjo patarimų.

Gelbėtojai pradėjo svarstyti, iš kur gauti rankinį automobilio keltuvą, kuriuo būtų galima praplėsti akmenis. Kažkas iš žiūrovų iškvietė ugniagesius.

Tuo metu prie ukrainiečio kateriu iš jūros pusės priplaukęs paplūdimių gelbėjimo tarnybos vadovas Jonas Pirožnikas išsiaiškino, kad ukrainietis tarp akmenų įstrigo avėdamas gumines šlepetes – kroksus. Po vandeniu apčiuopęs apavą jis perpjovė kroksus ir kiek atsilaisvinus pėdai ukrainietis ištraukė koją iš akmenų.

Sulaukę apie valandą trukusios gelbėjimo operacijos pabaigos, ant tilto susirinkę žmonės ėmė ploti. Prie tilto vykusius ugniagesius teko atšaukti. Į krantą pargabentas ukrainietis buvo perduotas medikams, kurie dėl patirtos pėdos traumos jį išsivežė į ligoninę.

Ukrainietis pasisakė esąs karys, Lietuvoje atliekantis reabilitaciją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.