Nemune rastas skenduolis

Lietuvoje sekmadienį daug kur lyjant

Ugniagesiai sekmadienį 9 kartus vyko šalinti nugriuvusių medžių, Nemune rastas skenduolis.<br>A.Švelnos nuotr.
Ugniagesiai sekmadienį 9 kartus vyko šalinti nugriuvusių medžių, Nemune rastas skenduolis.<br>A.Švelnos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 3, 2016, 6:52 PM, atnaujinta May 19, 2017, 11:49 PM

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento Situacijų koordinavimo skyriaus specialistas Giedrius Vaičiulis BNS pranešė, kad vyro kūnas rastas tarp Liškiavos ir Viečiūnų kaimo. Šeštadienį trys žmonės nuskendo tvenkiniuose Kretingos ir Prienų rajonuose bei Vilniuje, Neryje.

Pasak budėtojo, dėl stipraus vėjo ugniagesiai gelbėtojai sekmadienį vyko šalinti medžių kuo kelių Alytaus, Kauno, Marijampolės, Šiaulių ir Vilniaus apskrityse. Kaune, Juozapavičiaus prospekte, medis apgadino du automobilius.

Energijos skirstymo operatoriaus (ESO) atstovas Ervinas Pareigis BNS pranešė, kad elektros neturinčių ESO klientų beveik nėra, esama tik pavienių atvejų.

„Yra likę tik keli pavieniai atvejai. Vakarykščiai škvalo padariniai jau pašalinti, tai nebuvo labai sudėtingi atvejai ir jų buvo nedaug, audra nebuvo labai stipri“, – BNS sakė E.Pareigis.

Po šeštadienio vakarą ir naktį vakarų Lietuvoje praūžusio škvalo be elektros įvairiu metu buvo keli tūkstančiai ESO vartotojų, sekmadienį ryte šis skaičius sumažėjo iki 800, vidurdienį – iki maždaug 100.

Sinoptikė Margarita Kirkliauskaitė sako, jog audros debesys su perkūnija, škvalu ir net kruša pasuko kiek ryčiau Lietuvos ir keliauja per Baltarusiją visai šalia Lietuvos pasienio ir tik vienas kitas lietaus su perkūnija debesis užklysta į Šalčininkų, Vilniaus, Švenčionių ar Ignalinos rajonus. Vėjas vakarop siekė tik iki 14 metrų per sekundę.

„Tačiau nereikėtų pamiršti – per Lietuvą vis dar keliauja atmosferos frontas, šiuo metu jis yra ties Šiauliais ir Kaunu, jis nakties pirmoje pusėje keliaus per rytinius rajonus, taigi, vis dar galima tikėtis ir stipresnių palynojimų su perkūnija bei staigesnių vėjų. Tačiau didesnių škvalų, kaip buvo tikėtasi, jau neturėtų būti“, – LRT radijui sakė sinoptikė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.