Šeštadienį nuskendo 3 žmonės, dėl škvalo virto medžiai

Per pastarąją parą Lietuvoje nuskendo trys žmonės, dar vieno galbūt nuskendusio žmogaus ieškoma. Vakarų Lietuvoje šeštadienio vakarą ir naktį praūžus škvalui, ugniagesiai gelbėtojai 12 kartų vyko šalinti nugriuvusių medžių ir nulaužtų šakų.

Per parą Lietuvoje nuskendo 3 žmonės, dėl škvalo virto medžiai.<br>M.Patašiaus asociatyvioji nuotr.
Per parą Lietuvoje nuskendo 3 žmonės, dėl škvalo virto medžiai.<br>M.Patašiaus asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 3, 2016, 10:40 AM, atnaujinta May 20, 2017, 12:56 AM

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento budėtojas BNS pranešė, kad vienas vyras nuskendo Kretingos rajone, namų kieme esančioje kūdroje, Prienų rajone taip pat tvenkinyje nuskendo moteris, o dar vienas žmogus nuskendo Vilniuje, Neryje.

Dar vieno galbūt nuskendusio žmogaus ieškoma Druskininkų savivaldybėje, Nemune. Lazdijų rajone keturiems žmonėms įvirtus į vandenį, trys išsigelbėjo, o vienas išvežtas į ligoninę.

Pasak gelbėtojų, audra labiausiai siautėjo pajūryje – Klaipėdoje, nuvirtus medžiams ar nulūžus jų šakoms, apgadinti 3 automobiliai, Palangoje žaibui trenkus į elektros skydinę užsidegė greta stovintis namas. Ugniagesiams pavyko numalšinti ugnį, niekas nenukentėjo.

„Energijos skirstymo operatorius“ kol kas neturi informacijos apie nutrauktus elektros laidus ar tinklų avarijas.

Liko be elektros

 Po šeštadienio vakarą ir naktį vakarų Lietuvoje praūžusio škvalo be elektros sekmadienį vidurdienį buvo likę tik apie šimtas vartotojų. Nuo šeštadienio vakaro įvairiu metu jų buvo keli tūkstančiai, o sekmadienį ryte šis skaičius sumažėjo iki 800. 

Energijos skirstymo operatoriaus (ESO) atstovas Ervinas Pareigis pranešė, kad Klaipėdos regione elektros vis dar neturi apie 100 ESO klientų. 

„Škvalas, lydimas vėjo ir perkūnijos, sukėlė gedimų daugiau nei įprastą dieną, – skirtingais laiko tarpais keli tūkstančiai klientų buvo likę be elektros energijos. Šiandien ryte dar apie 800 klientų buvo vakarų lietuvoje – Kretingos ir Gargždų rajonuose, o šiam momentui likę tik keli pavieniai atvejai, apie 100 klientų Gargždų rajone. Brigados dirba, gedimus šalina ir tikimės artimiausiu metu atnaujinti šioje vietovėje atnaujinti elektros tiekimą visiems klientams“, – LRT radijui sakė E.Pareigis. 

Anot jo, daugiausia gedimų buvo dėl to, kad perkūnija tiesiogiai pataikė į elektros įrenginius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.