Mėnuo po nelaimės: kokia susižeidusio Z. Vaišvilos būklė?

Lygiai prieš mėnesį namuose nuo laiptų nukritusio ir rimtus sužalojimus patyrusio signataro Zigmo Vaišvilos būklė gerėja – tai patvirtino geras jo draugas, Seimo narys Audrius Nakas.

„Sveikata po truputėlį taisosi. Jis jau namie, tik dar kiekvieną savaitę tenka nuvykti į ligoninę procedūroms“, – sakė A.Nakas.<br>R. Danisevičiaus nuotr.
„Sveikata po truputėlį taisosi. Jis jau namie, tik dar kiekvieną savaitę tenka nuvykti į ligoninę procedūroms“, – sakė A.Nakas.<br>R. Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Modesta Gaučaitė

Jul 29, 2016, 5:00 PM, atnaujinta May 17, 2017, 11:05 AM

Sveikata po truputėlį gerėja. Jis jau namie, tik dar kiekvieną savaitę tenka nuvykti į ligoninę procedūroms“, – sakė A.Nakas.

Judėjimas – ribotas

Įvykus nelaimei signatarui buvo sužalotas kaklas, rankų riešai. Kaklo slankstelis buvo operuotas iš karto po nelaimės, o rankos šiek tiek vėliau.

Seimo narys A.Nakas pasakojo, kad po nelaimės atlikus tyrimus paaiškėjo, kad Z.Vaišvilai buvo sužeista ir galva – skilo signataro kaukolė.

„Padarius tyrimus paaiškėjo, kad ji yra skilusi. Kai būna tokios traumos, kraujas gali išsilieti į smegenis, bet visa laimė, kad jam kažkaip tai laimingai nutekėjo tas kraujas ir viskas gerai. Nors kol sugis, praeis laiko, bet gyja ir gerėja kasdien“, – apie Z.Vaišvilos būklę pasakojo jo draugas.

Jis ne kartą pabrėžė, kad greito gijimo šiuo atveju nebus. „Per savaitę ar dvi tokie dalykai nesugis. Čia, kaip sakoma, yra mėnesių reikalas. Šiaip jis sąmoningas, vaikšto. Tik, aišku, dar truputį apribota judėjimo laisvė dėl įtvarų ir pan.“, – pasakojo A. Nakas.

Kalti nestandartiniai laiptai

Nelaimė nutiko birželio 29-osios ryte. Kaip iš karto po nelaimės pasakojo A.Nakas, signataras Z.Vaišvila vakarą prieš nelaimę ilgai dirbo.

„Vienas laiptelis, turbūt viršutinis, kažkoks neatitinkantis standartų. Žinote, kai būna nestandartiniai laiptai. Jis ėjo, šviesos neuždegė, susvirduliavo, gal galva susisuko ir taip atsitiko ta nelaimė“, – kalbėjo signataro bičiulis.

Kiek laiko užtruks Z.Vaišvilos gydymas ir kokių pasekmių traumos gali turėti sveikatai, A.Nakas sakė nežinantis: „Visi tikimės geriausio, o kaip bus, parodys laikas.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.