Prie Barselonos apsivertė autobusas: nukentėjo trys lietuviai

Ispanijoje prie Barselonos apvirtus

Prie Barselonos apsivertus autobusui nukentėjo dvi lietuvės.<br>Reuters/Scanpix archyvo nuotr.
Prie Barselonos apsivertus autobusui nukentėjo dvi lietuvės.<br>Reuters/Scanpix archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt, BNS

Sep 14, 2016, 9:40 AM, atnaujinta May 13, 2017, 3:40 AM

Lietuvos diplomatų teigimu, Lietuvos pilietės nuvežtos į Katalonijos miesto Hospitalet ligoninę, kur joms suteikta būtinoji pagalba. 

„Jos netrukus bus išrašytos. Konsulatas susisiekė su avariją patyrusio autobuso kompanija, ji taksi nugabens Lietuvos pilietes į vietą, kurioje surinkti nukentėjusiųjų piliečių lagaminai ir asmeniniai daiktai, o tuomet į Barselonos oro uostą, kur bus nupirkti  bilietai kelionei į Lietuvą. Nukentėjusios taip pat turės galimybę kreiptis į autobuso draudimo kompaniją dėl žalos atlyginimo“ , – BNS sakė Užsienio reikalų ministerijos Informacijos ir viešųjų ryšių departamento direktorius Rytis Paulauskas. 

Naujienų agentūra AFP skelbia, kad per avariją iš viso nukentėjo 24 žmonės, tarp jų yra turistų iš Britanijos, Airijos, Vokietijos, Lenkijos, Baltarusijos ir pačios Ispanijos, sužeidimų patyrė ir vairuotojas. 

Trijų sužeistųjų būklė po šio incidento buvo sunki. Penkiolika žmonių nukentėjo nesunkiai, o šešių asmenų būklė, kaip pranešama, yra vidutiniškai sunki. 

Avarija įvyko 4 val. 10 min. Lietuvos laiku, Barselonoje tuo metu stipriai lijo. 

Autobusas išvyko iš Ljoret de Maro kurorto, esančio už 75 km į šiaurę nuo Barselonos, ir važiavo į Barselonos El Prato oro uostą. Jis sudužo miesto aplinkkelyje, einančiame palei pakrantę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.